HP Support

hp-contact-secondary-navigation

Läser in...

Hämta eller uppdatera programvaran och drivrutinerna för HP-datorer

Detta dokument avser HP- och Compaq CONSUMER-datorer. Om du har en kommersiell dator, ProBook, Workstation, skrivare eller annan typ av HP-produkter, vänligen ange modellnumret iHP- hämtningssida av programvara och drivrutinerför att hitta drivrutiner relaterade till produkttyperna.
HP strävar efter att hela tiden förbättra sina produkter och tillhandahåller med jämna mellanrum uppdateringar av programvara, drivrutiner och inbyggd programvara. Se till att din HP- eller Compaq-dator körs så optimalt som möjligt genom att uppdatera programvaran regelbundet. Håll din dator uppdaterad med följande metoder.
 obs!
Om du letar efter skrivardrivrutiner för Windows 7 eller Windows 8 läser du HP:s supportdokument Hur hittar jag den bästa drivrutinen för min skrivare för Windows 7 eller Windows 8?
Visa en video om att hitta drivrutiner
Hitta programvara och drivrutiner
Använd någon av följande avsnitt för att lära dig sätt hur du kan hämta programvara och drivrutiner:
Använd HP Support Assistant för att hitta uppdateringar automatiskt (Windows).
HP-datorer med Windows levereras med HP Support Assistant installerad. HP Support Assistant kan användas för att automatiskt söka efter och installera de senaste uppdateringarna för datorn
 obs!
Du kan installera den senaste versionen av HP Support Assistant från webbplatsen för HP Support Assistant (på engelska).
Så här öppnar du HP Support Assistant och kontrollerar om det finns programvara och drivrutiner att hämta.
  1. Dubbelklicka på HPSA-skrivbordsikonen eller välj HPSA från startskärmen.
  2. I HP Support Assistant, klicka på knappen Uppdateringar och justeringar .
  3. Klicka på Sök efter uppdateringar nu.
    HP Support Assistant söker nu efter de senaste uppdateringarna på HP:s servrar.
  4. Om det finns nya uppdateringar kontrollerar du att kryssrutan bredvid varje uppdatering är markerad och klickar på Verktställ för att hämta och installera uppdateringarna.
    Klicka på Avsluta om det inte finns några nya uppdateringar.
Hämta programvara och drivrutiner
Använd ett avsnitt för att hämta drivrutiner, programvara och uppdateringar från HP eller från Microsoft:
Använd HP-systemåterställning för att återställa ursprungliga drivrutiner eller programvara (Windows)
Du kan använda HP-systemåterställning för att installera en drivrutin eller ett program eller så kan du använda den för att rensa all information på hårddisken och installera om hela den ursprungliga systemavbildningen.
 obs!
Om du försöker hitta återställningsskivorna kan du läsa mer i Letar du efter återställningsskivor?
Hämta uppdateringar från program- eller maskinvarutillverkaren
De flesta företag tillhandahåller kostnadsfria programvaru- och drivrutinsuppdateringar för sina produkter. HP- och Compaq-datorer levereras med en rad olika maskinvarukomponenter och program från HP-partners. Om du har problem med ett program eller en drivrutin till en maskinvaruenhet och inte kan hitta en uppdatering hos HP, ta en titt på tillverkarens webbplats.
 varning!
Installera endast BIOS-uppdateringar från HP! Installera inte BIOS-uppdateringar från moderkorttillverkarens webbplats! Detta kan leda till att det inte längre går att återställa datorn med HP:s systemåterställning.
Vanliga frågor om program och drivrutiner
Klicka på rubriken eller det efterföljande plustecknet (+) för att expandera informationen.
Jag installerade en annan version av Windows i datorn och kan inte hitta drivrutiner. Vad ska jag göra?
Hur hittar jag den aktuella versionen av en drivrutin, programvara eller BIOS på min dator?
Hur återställer jag eller installerar om den ursprungliga programvaran och drivrutinerna som medföljde datorn?
Jag söker efter en nätverksdrivrutin (LAN eller ethernet), ljuddrivrutin (ljud) eller videodrivrutin (grafik) men kan inte hitta den på HP:s sida för Programvara & drivrutiner. Var finns drivrutinen?
Var hittar jag program eller drivrutiner till skrivare, skannrar och kameror?
Varför kan jag inte hitta en drivrutin som löser mitt datorproblem?
Hur hämtar jag en drivrutin som jag vill installera på en annan dator?
Varför kan jag inte hitta drivrutiner för min cd-/dvd-enhet?
Var kan jag söka efter en drivrutin som uppgraderar USB-standarden? (från USB 1/1.1 till 2, 1 till 3 eller 2 till 3)
Är Windows-versionen på min dator 32-bitars eller 64-bitars?
Varför är inte mitt operativsystem med i listan på hämtningssidan för programvara och drivrutiner?
Var kan jag hitta drivrutiner till Linux (eller FreeDOS)?
Jag har provat allt och har fortfarande problem med att hitta drivrutiner till nätverk, grafikkort eller busstyrenheter, en dll-fil, USB eller en annan datorkomponent. Vad ska jag göra?
Vad är skillnaden mellan programvara, drivrutiner och inbyggd programvara?
Vad är skillnaden mellan att uppdatera och att uppgradera programvara?
Konsumentnätverk

Konsumentnätverk

Anslut till diskussionen! Hitta lösningar, ställ frågor och dela med dig av tips till andra ägare av HP produkter. Besök nu >

Enterprise-nätverk

Enterprise-nätverk

Delta i HP:s forum för affärs- och IT-personal för att hjälpa till att lösa problem, utbyta idéer och lära av bästa praxis från proffs inom samma områden. Diskussionerna med deltagare från flera länder sker på engelska. Besök nu >

Contact HP

Kontakta HP

Låt HP hjälpa dig att hitta svaret eller ett serviceställe. Kontakta oss >

Land: Sverige