HP Brukerstøtte

Laster inn...

HP bærbare PCer - Hvordan finner jeg modellnummeret eller produktnummeret?

Dette dokumentet forklarer hvordan du finner modell- og produktnummeret på bærbare HP-PCer.
HP har et modellnavn ved tastaturet eller skjermen, men dette navnet eller nummeret er kanskje ikke tilstrekkelig for å få den støtten du trenger for datamaskinen. Disse navnene eller tallene representerer ofte en serie med mange bærbare PCer som ser like ut, men har ulike komponenter. For eksempel har HP produsert mer enn hundre typer bærbare G62-PC-modeller i ulike konfigurasjoner som modellene G62-340-US og G62-465DX.
Dette dokumentet beskriver hvordan du finner et mer presist modellnummer som beskriver akkurat din type bærbar HP-PC. Du kan bruke modellnummeret (også kalt produktnavnet) til å laste ned drivere, finne nyttige dokumenter eller få nettbasert støtte.
 merknad:
Ved behov kan du også bruke dette dokumentet til å finne serienummeret, som alltid er oppført i nærheten av produktnummeret.
Vis en video om hvordan du finner modellnummeret
Alternativ 1: Bruke systeminformasjon eller HP Support Assistant i Windows
Bruk fremgangsmåten nedenfor for å finne modellnummeret med HP-verktøy.
 merknad:
Hvis datamaskinen ikke starter i Windows, har blitt oppgradert til et operativsystem som ikke ble levert med PCen, eller hvis du har en PC hvor denne funksjonen ikke er tilgjengelig, som for eksempel HPs kommersielle PCer, bruker du Alternativ 3: Bruke produktetiketten.
  1. Trykk på fn + esc på tastaturet for å åpne vinduet med systeminformasjon i Windows.
  2. Vinduet med systeminformasjon vises med produktnavn og produktnummer. Produktnavnet kan representere mange modeller og er kanskje ikke tilstrekkelig for å få tilstrekkelig støtte. I stedet bruker du produktnummeret ved henvendelser til HPs kundestøtte. Produktnummeret inneholder tegnet # og er en form for modellnummer som bedre representerer datamaskinens konfigurasjon.
     merknad:
    Du kan bruke denne typen produktnummer på HPs nettside for kundestøtte eller ved henvendelser til en HP-kundestøtterepresentant.
    Hvis dette vinduet ikke åpnes, følger du disse trinnene for å bruke HP Support Assistant.
    Figur : Eksempel på vinduet med systeminformasjon (datamaskinen din kan se annerledes ut)
    Bilde av Systeminformasjon-skjermen.
     merknad:
    Du kan kopiere systeminformasjonen og lime den inn et annet sted for fremtidig bruk.
  3. Bruk én av følgende metoder for å søke etter HP Support Assistant:
    • Windows 8
      Trykk på Windows-tasten + Q, og skriv inn msconfig i søkefeltet.
    • Windows 7
      Klikk på Start, og skriv inn HP i søkefeltet.
  4. Velg HP Support Assistant fra listen over søkeresultater.
     merknad:
    Hvis du ønsker å installere HP Support Assistant eller lære mer, kan du lese Bruke HP Support Assistant (Windows 8) for bærbare datamaskiner med Windows 8 eller Bruke HP Support Assistant (Windows 7, Vista) for bærbare datamaskiner med Windows 7 eller Vista.
  5. Finn produktnummeret som vises nederst i vinduet.
    Figur : Eksempel på HP Support Assistant-informasjon (datamaskinen din kan se annerledes ut)
    Bilde av HP Support Assistant der produktinformasjonen vises.
     merknad:
    Du kan kopiere systeminformasjonen og lime den inn et annet sted for fremtidig bruk.
Alternativ 2: Finn nummeret i BIOS ved å bruke Systeminformasjon
Bruk følgende fremgangsmåte for å finne et produktidentifikasjonsnummer fra BIOS. Hvis datamaskinen ikke starter opp, kan se Alternativ 3: Bruke produktetiketten.
  1. Slå datamaskinen på ved å trykke på av/på-knappen.
  2. Trykk umiddelbart på Esc-tasten gjentatte ganger, helt til en oppstartsmeny vises.
  3. Trykk på F1-tasten for å velge Systeminformasjon i Oppstartsmenyen.
  4. Se identifikasjonsnumrene som vises på skjermen.
Figur : Systeminformasjon for en bærbar datamaskin
Bilde av Systeminformasjon-skjermen.
Alternativ 3: Bruke produktetiketten
Du kan finne produktnummeret på en etikett på utsiden av datamaskinen. På noen datamaskiner er etiketten på innsiden av batterirommet, og da må du ta ut batteriet for å lese etiketten.
Når du har funnet produktidentifikasjonsetiketten, finner du produktnummeret, som vises ved siden av Product eller Product #.
Følgende tabell viser plasseringen til vanlige produktetiketter på den bærbare datamaskinen eller i batterirommet. Din etikett er kanskje plassert på et litt annet sted.
Eksempler på plassering av modell- og produktnummer
Figur : På baksiden av en bærbar PC
Bilde av etiketten på baksiden av en bærbar PC.
Figur : I batterirommet
Bilde av etiketten på innsiden av batterirommet.
Figur : Under et deksel på baksiden av en bærbar PC
Bilde av etiketten under bakdekselet.

Laster inn...
Norge