HP Brukerstøtte

Laster inn...

HP bærbare PC-er - Hvordan finner jeg modellnummeret eller produktnummeret?

Dette dokumentet forklarer hvordan du finner modell- og produktnummeret på bærbare HP-PC-er.
HP har et modellnavn ved tastaturet eller skjermen på den bærbare datamaskinen, men dette navnet eller nummeret er kanskje ikke tilstrekkelig for å få den støtten du trenger for datamaskinen. Disse navnene eller tallene representerer ofte en serie med mange bærbare PC-er som ser like ut, men har ulike komponenter. For eksempel har HP produsert mer enn hundre typer bærbare G62-PC-modeller i ulike konfigurasjoner som modellene G62-340-US og G62-465DX.
Dette dokumentet beskriver hvordan du finner et produktnummer som beskriver akkurat din type bærbar HP-datamaskin. Du kan bruke produktnummeret (også kalt modellnummeret) til å laste ned drivere, finne nyttige dokumenter eller få nettbasert støtte.
 merknad:
Ved behov kan du også bruke dette dokumentet til å finne serienummeret, som alltid er oppført i nærheten av produktnummeret.
Se en video om hvordan du finner modellnummeret
Alternativ 1: Bruke Systeminformasjon eller HP Support Assistant
Bruk fremgangsmåten nedenfor til å finne modellnummeret med HP Systeminformasjon eller HP Support Assistant.
 merknad:
Hvis datamaskinen ikke starter i Windows, har blitt oppgradert til et operativsystem som ikke ble levert med PC-en, eller hvis du har en PC hvor denne funksjonen ikke er tilgjengelig (for eksempel HPs kommersielle PC-er), bruker du Alternativ 3: Bruke produktetiketten.
  1. Trykk på fn + esc på det innebygde tastaturet for å åpne vinduet HP Systeminformasjon i Windows.
  2. Vinduet Systeminformasjon vises med produktnavn og produktnummer. Produktnavnet kan representere mange modeller og er kanskje ikke tilstrekkelig for å få tilstrekkelig støtte. I stedet bruker du produktnummeret ved henvendelser til HPs kundestøtte. Produktnummeret inneholder et firkanttegn (#) og er en form for modellnummer som bedre representerer datamaskinens konfigurasjon.
     merknad:
    Bruk produktnummeret når du søker etter den bærbare datamaskinen på nettsiden til HPs kundestøtte, eller ved henvendelser til en HP-representant.
    Figur : Eksempel på et HP Systeminformasjon-vindu
    HP Systeminformasjon-vinduet viser produktnummeret
     merknad:
    Du kan kopiere systeminformasjonen, lime den inn et annet sted og ta vare på den for fremtidig bruk.
    Hvis Systeminformasjon-vinduet ikke åpnes, følger du disse trinnene for å finne produktnummeret ved hjelp av HP Support Assistant.
  3. Søk etter og åpne HP Support Assistant i Windows.
     merknad:
    Før du bruker HP Support Assistant, bør du forsikre deg om at du bruker den nyeste versjonen. Hvis du ikke har den nyeste versjonen, eller hvis du har problemer med HP Support Assistant, kan du laste ned og installere den nyeste versjonen av HP Support Assistant.
  4. Klikk på Min datamaskin på HP Support Assistant-startsiden.
    Figur : Min datamaskin
    Min datamaskin på HP Support Assistant-startsiden
  5. Finn produktnummeret som er oppført i kategorien Systeminformasjon.
    Figur : Produktnummer
    Produktnummer i HP Support Assistant
     merknad:
    Du kan kopiere systeminformasjonen, lime den inn et annet sted og ta vare på den for fremtidig bruk.
Alternativ 2: Finn nummeret i BIOS ved å bruke Systeminformasjon
Bruk følgende fremgangsmåte for å finne et produktidentifikasjonsnummer fra BIOS. Hvis datamaskinen ikke starter opp, kan se Alternativ 3: Bruke produktetiketten.
  1. Slå datamaskinen på ved å trykke på av/på-knappen.
  2. Trykk umiddelbart på Esc-tasten gjentatte ganger, helt til en oppstartsmeny vises.
  3. Trykk på F1-tasten for å velge Systeminformasjon i Oppstartsmenyen.
  4. Se identifikasjonsnumrene som vises på skjermen.
    Figur : Systeminformasjon for en bærbar datamaskin
    Bilde av Systeminformasjon-skjermen.
Alternativ 3: Bruke produktetiketten
Du kan finne produktnummeret på en etikett på utsiden av datamaskinen. På noen datamaskiner er etiketten på innsiden av batterirommet, og da må du ta ut batteriet for å lese etiketten.
Når du har funnet produktidentifikasjonsetiketten, finner du produktnummeret, som vises ved siden av Product eller Product #.
Følgende tabell viser plasseringen til vanlige produktetiketter på den bærbare datamaskinen eller i batterirommet. Din etikett er kanskje plassert på et litt annet sted.
Eksempler på plassering av modell- og produktnummer
Figur : På baksiden av en bærbar PC
Bilde av etiketten på baksiden av en bærbar PC.
Figur : I batterirommet
Bilde av etiketten på innsiden av batterirommet.
Figur : Under et deksel på baksiden av en bærbar PC
Bilde av etiketten under bakdekselet.

Laster inn...
Norge