HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP printers - Hoe vind ik het model- of printernummer?

Dit document is bedoeld voor HP Inkjet en LaserJet printers.
In dit document wordt beschreven hoe u het modelnummer van uw printer kunt vinden. Een modelnummer is een unieke numerieke of alfanumerieke code die wordt gebruikt om een bepaalde versie van een printer te kunnen herkennen. Er zijn verschillende gedeelten op de behuizing van een printer waar modelnummers zich meestal bevinden. Zoek het modelnummer van de printer in een gebied en controleer vervolgens een ander gedeelte als u het modelnummer niet kunt vinden.
Het kan zijn dat een printerserie verschillende modellen heeft met verschillende functies. De hieronder afgebeelde printers zijn voorbeelden, het kan zijn dat uw printer er anders uitziet maar de gebieden waar de modelnummers mogelijk te vinden zijn wel van toepassing.
Hieronder volgen voorbeelden van modelnummers die kunnen lijken op het modelnummer op uw printer:
  • HP Deskjet 1515 printer
  • HP ENVY 4530 All-in-One printer
  • HP LaserJet M1120 Multi-Function printer
  • HP Officejet 4610 All-in-One printer
  • HP Officejet 6500a Plus All-in-One printer
 opmerking:
Verwar het modelnummer (bijvoorbeeld HP LaserJet M1120) niet met het artikelnummer (bijvoorbeeld Q1234) dat wordt gebruikt voor het bestellen van printeronderdelen.
Bekijk een korte video over het vinden van het modelnummer, productnummer en serienummer van uw apparaat.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.
Gebruikelijke locaties van het modelnummer
Controleer de volgende locaties om het modelnummer van uw printer te vinden. Als u het modelnummer niet kunt vinden met behulp van de voorbeelden in dit gedeelte, gaat u verder met het volgende gedeelte.
Plaats van modelnummer
Printervoorbeeld en informatie
Op het bedieningspaneel, onder het beeldscherm
Modelnummer op het bedieningspaneel (locatie van het bedieningspaneel verschilt)
Zoek het modelnummer onder het beeldscherm op het bedieningspaneel. De locatie van het bedieningspaneel verschilt.
Vlakbij de inktcartridges
Voorbeeld locatie modelnummer (vlakbij de inktcartridges)
Voorbeeld locatie modelnummer (vlakbij de inktcartridges)
Op sommige printermodellen staan de modelnaam en het modelnummer op afzonderlijke locaties. De modelnaam, zoals HP Officejet Pro 8000, vindt u in een andere locatie in dit document. Het specifieke modelnummer, bijvoorbeeld A809a, staat vlakbij de inktcartridges of in de inktpatroonklep. U moet de inktpatroonklep mogelijk openen om het modelnummer te kunnen zien.
Zoek het modelnummer op de bovenkant van de printer
Bekijk de volgende tabel om mogelijke locaties voor de modelnummers te vinden en ze met uw printer te vergelijken. Als u het modelnummer niet kunt vinden met behulp van de voorbeelden in dit gedeelte, gaat u verder met het volgende gedeelte.
Plaats van modelnummer
Printervoorbeeld
Rechterbovenhoek (bovenkant)
Modelnummer bovenop het apparaat in de rechterbovenhoek
Rechterbenedenhoek (bovenkant)
Modelnummer bovenop het apparaat in de rechterbenedenhoek
Linkerbovenhoek (bovenkant)
Modelnummer bovenop het apparaat in de linkerbovenhoek
Linkerbenedenhoek (voorkant)
Modelnummer bovenop het apparaat in de linkerbenedenhoek
Zoek het modelnummer aan de voorkant van het apparaat
Bekijk de volgende tabel om mogelijke locaties voor de modelnummers te vinden en ze met uw printer te vergelijken.
Plaats van modelnummer
Printervoorbeeld
Rechterbovenhoek (voorkant)
Modelnummer op de voorkant van het apparaat in de rechterbovenhoek
Rechterbenedenhoek (voorkant)
Modelnummer op de voorkant van het apparaat in de rechterbenedenhoek
Linkerbovenhoek (voorkant)
Modelnummer op de voorkant van het apparaat in de linkerbovenhoek
Linkerbenedenhoek (voorkant)
Modelnummer op de voorkant van het apparaat in de linkerbenedenhoek
Onderaan in het midden (voorkant)
Modelnummer op de voorkant van het apparaat, onderaan in het midden
Bovenaan in het midden (voorkant)
Modelnummer op de voorkant van het apparaat, bovenaan in het midden
Bovenaan in het midden (voorkant), onder de bovenste klep
Modelnummer op de voorkant van het apparaat, bovenaan in het midden, onder de bovenklep
Links in het midden (voorkant)
Modelnummer op de voorkant van het apparaat, links in het midden
Midden, op het bedieningspaneel
Modelnummer op het bedieningspaneel van het apparaat, in het midden