HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP notebook-pc's - Overzicht van verwisselbare videokaarten en dual GPU's

Dit document is van toepassing op HP en Compaq notebook-pc's.
Notebookcomputers met de functie verwisselbare videokaarten hebben twee grafische adapterchipsets - een op lage spanning werkende, geïntegreerde chipset en een specifieke chipset voor hoge prestaties. Welke chipsets uw computer precies heeft, is afhankelijk van het model. De op lage spanning werkende chipset is doorgaans een fabricaat van Intel of AMD en de chipset voor hoge prestaties is meestal gemaakt door ATI Mobility Radeon of AMD.
HP computers met verwisselbare videokaarten bieden de volgende voordelen voor mobiel computerwerk:
  • Wanneer de computer werkt met minder veeleisende applicaties wordt accuvermogen gespaard, zodat de accu langer mee gaat.
  • Tijdens het gebruik van grafisch veeleisende applicaties zoals games maakt de specifieke grafische processor hoge prestaties mogelijk.
Vaststellen of uw computer verwisselbare videokaarten heeft
U kunt vaststellen of uw computer verwisselbare videokaarten heeft door te kijken bij het menu Eigenschappen van bureaublad of bij Beeldschermadapters in Apparaatbeheer. Stel volgens een van de volgende methoden vast of u verwisselbare videokaarten op uw computer hebt.
Typen verwisselbare videokaarten
Computers met verwisselbare videokaarten zullen in één van twee modi functioneren: Vaste modus of Dynamische modus. Eerdere modellen ondersteunden Vaste modus, latere modellen ondersteunen Dynamische modus. Drivers voor Vaste modus werken niet op een computer die Dynamische modus ondersteunt. Drivers voor Dynamische modus werken niet op een computer die verwisselbare videokaarten in Vaste modus ondersteunt.
 opmerking:
Verwisselbare videokaarten in Dynamische modus werden geïntroduceerd omdat Dynamische modus de levensduur van de accu ten goede komt en kan worden geconfigureerd naar uw voorkeur. Dynamische Modus stelt de computer in staat om zowel de geïntegreerde als losse specifieke grafische processoren te gebruiken zonder opnieuw op te starten of het beeldscherm te resetten. Bij het gebruik van videokaarten met Vaste modus is het de verantwoordelijkheid van de klant om het energieverbruik van de computer te wijzigen om de processor met hogere of met lagere spanning in te schakelen.
De beste prestaties in alle configuraties krijgt u wanneer de drivers en software voor uw videokaart zijn bijgewerkt. Zie Software en drivers verkrijgen voor meer informatie.
Meer informatie over specifieke configuraties
Afhankelijk van het model zijn er voor HP computers twee verschillende configuraties van verwisselbare videokaarten. Specifiekere informatie over de configuratie van de dynamische en vaste modus, OpenGL en DirectX vindt u in een van de volgende documenten:

Bezig met laden...
Nederland