HP Klantondersteuning

Bezig met laden...
  • Melding
    Hulp nodig nadat u naar Windows 10 hebt geüpgraded?

Dit zijn oplossingen voor veelvoorkomende problemen na het upgraden.

Bekijk artikel

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq desktop-pc's - Het gedrag van de aan/uit-knop instellen (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq pc's met Windows 7.
Gebruik de gedeelten in dit document om de instellingen van de aan/uit-knop te wijzigen, om het energiebeheer van het menu Start te begrijpen en uw energiebeheerschema of energiebesparingsfuncties in Windows 7 in te stellen.
De opties van de aan/uit-knop wijzigen
De behuizing van uw computer heeft een aan/uit-knop waarop kan worden gedrukt om de computer af te sluiten of om de slaapstand in te schakelen. Windows 7 helpt u de instellingen te beheren om de acties van de computer in te stellen als op de aan/uit-knop wordt gedrukt. De functie van de aan/uit-knop kan worden gewijzigd in geen actie, slaapstand, sluimerstand of afsluiten.
Als u wilt dat de computer in een energiebesparende modus gaat of afsluit als op de aan/uit-knop wordt gedrukt, gebruikt u de volgende instructies voor het wijzigen van de instellingen van de aan/uit-knop:
  1. Klik op Start , Configuratiescherm en vervolgens op Hardware en geluiden.
  2. Klik in het gedeelte Energiebeheer op Het gedrag van de aan/uit-knoppen wijzigen.
    Afbeelding : Het gedrag van de aan/uit-knoppen wijzigen
    Afbeelding van het scherm Energiebeheer waarin u de instellingen van de aan/uit-knoppen kunt wijzigen.
  3. Klik in het gebied Instellingen voor aan/uit- en slaapstandknoppen op Actie als ik op de aan/uit-knop druk: en selecteer één van de volgende opties:
    • Niets doen
    • Slaapstand
    • sluimerstand
    • Afsluiten
    Afbeelding : Wijzig het gedrag van de Aan/uit-knop
    Afbeelding van de opties voor de instellingen van de Aan/uit-knop
  4. Klik op Wijzigingen opslaan en sluit de vensters Energiebeheer en Configuratiescherm.
Gebruik van de aan/uit-knop in het menu Start
De opties die beschikbaar zijn voor het beheer van de aan/uit-knop zijn ook beschikbaar in het menu Start. Onder normale omstandigheden moet de computer worden afgesloten of moet de slaapstand worden ingeschakeld via het menu Start.
  • Met de knop Afsluiten op het menu Start wordt de computer afgesloten.
  • Met de pijlknop in het menu Afsluiten kunt u een van de volgende opties selecteren: Andere gebruiker, Afmelden, Vergrendelen, Opnieuw opstarten of Slaapstand.
    Afbeelding : Menu start van Windows 7 met de pijlknop Afsluiten geselecteerd
    Afbeelding van het menu Start van Windows 7 met het pijlknopmenu
    Knop
    Naam
    Beschrijving
    Knop Afsluiten
    Afsluiten. Gebruik Afsluiten alleen als u de stroom naar uw computer wilt uitschakelen of de computer gedurende een aantal dagen niet gaat gebruiken.
    Pijlknop
    Opent een menu met de volgende opties:
    Andere gebruiker. Hiermee wordt de huidige gebruiker afgemeld zonder dat programma's worden gesloten en kan er snel worden aangemeld bij een Windows-account.
    Afmelden. Hiermee wordt de huidige gebruiker afgemeld uit Windows.
    Vergrendelen. Beveiligt de computer wanneer u gedurende korte tijd de computer verlaat.
    Opnieuw opstarten. Hiermee wordt Windows gesloten, de computer afgesloten en de computer vervolgens opnieuw opgestart.
    Slaapstand. Hiermee wordt uw sessie in het geheugen bewaard en de computer in een stand met laag energieverbruik geplaatst.
Instellingen voor energiebesparing
Volg de onderstaande instructies om een energieschema te selecteren met specifieke instellingen voor energiebeheer:
  1. Klik op Start , Configuratiescherm en vervolgens op Hardware en geluiden. Klik in het gedeelte Energiebeheer op Instellingen voor energiebesparing wijzigen.
    Afbeelding : Energiebeheer
    Afbeelding van Energiebeheer met 'Instellingen voor energiebesparing wijzigen' geselecteerd
  2. Zoek in het venster Energiebeheerschema het energiebeheerschema dat u gebruikt (het is al geselecteerd) en klik op De schema-instellingen wijzigen. U kunt ook een ander energiebeheerschema selecteren dat aan uw eisen voldoet: Aanbevolen instellingen, Energiebesparing, Gebalanceerd of Hoge prestaties.
    Afbeelding : De instellingen van energiebeheer wijzigen
    Afbeelding van het scherm 'Selecteer een energiebeheerschema' met 'De schema-instellingen wijzigen' gemarkeerd
  3. In het venster Instellingen wijzigen kunt u het aantal minuten kiezen in het vervolgkeuzemenu voor Het beeldscherm uitschakelen na: en De computer in slaapstand zetten na:.
    Daarnaast zijn er extra opties die u kunt configureren voor energie-instellingen als u op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen klikt.
    Afbeelding : Geavanceerde energie-instellingen wijzigen
    Afbeelding van het venster 'Instellingen voor beheerschema bewerken' met 'Geavanceerde energie-instellingen wijzigen' gemarkeerd
  4. Klik op het plusteken (+) naast elke optie in het menu Geavanceerde instellingen om de lijst uit te vouwen. Selecteer een nieuwe instelling in de lijst die wordt weergegeven.
    Afbeelding : Geavanceerde energie-instellingen
    Afbeelding van het menu Geavanceerde energie-instellingen
  5. Nadat u alle wijzigingen hebt gemaakt, klikt u op OK om het venster Energiebeheer te sluiten. Sluit daarna het venster Instellingen voor beheerschema bewerken.

Bezig met laden...
Nederland