HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP pc's - Veilige modus in Windows 7

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met Windows 7.
Veilige modus is een diagnostische modus waarbij u Windows met primaire drivers kunt gebruiken. Er wordt geen extra software geladen, dus het is veel eenvoudiger om problemen met software en drivers op te lossen.
 opmerking:
In de Veilige modus ziet Windows er mogelijk niet uit zoals u gewend bent, omdat Veilige modus een lage grafische modus (VGA met 16 kleuren) gebruikt voor het scherm. Ook wordt de tekst Veilige modus weergegeven in de vier hoeken van het scherm.
Gebruik een van de onderstaande opties om de computer op te starten in de Veilige Modus.
De Veilige modus activeren bij het opstarten
Als de computer al is uitgeschakeld, kunt u Windows 7 als volgt opstarten in de Veilige modus:
  1. Start de computer opnieuw op en druk meteen herhaaldelijk op de F8-toets.
  2. Selecteer met de pijltoetsen Veilige modus in het Windows-menu Geavanceerde opties en druk op ENTER.
    Wanneer de computer wordt uitgeschakeld, verlaat deze automatisch de veilige modus.
De Veilige modus openen vanuit Windows 7
Voer de volgende stappen uit om Windows in de Veilige modus vanaf het bureaublad te starten:
  1. Klik op Start en typ msconfig in het vak Zoeken. Klik op msconfig.
    Indien nodig voert u het beheerderswachtwoord in of klikt u ter bevestiging.
    Afbeelding : Het hulpprogramma Systeemconfiguratie openen
    Afbeelding van het zoekveld met 'msconfig'
    Het hulpprogramma Systeemconfiguratie wordt weergegeven.
  2. Klik op het tabblad Opstarten.
  3. Klik onder Opstartopties op Veilig opstarten en selecteer Minimaal.
    Afbeelding : Het tabblad Opstarten van het hulpprogramma voor systeemconfiguratie
    Afbeelding van tabblad Opstarten van het hulpprogramma voor systeemconfiguratie
  4. Klik op Toepassen en klik vervolgens op OK.
  5. Klik op Opnieuw starten wanneer u daarom wordt gevraagd.
    Afbeelding : De computer opnieuw opstarten
    Afbeelding van de knop Opnieuw starten van Systeemconfiguratie
    De computer start in de Veilige modus.
  6. Wanneer de probleemoplossing is voltooid, sluit u de veilige modus af door het hulpprogramma voor systeemconfiguratie opnieuw te openen. Selecteer op het tabblad Algemeen van het venster Systeemconfiguratie Normaal opstarten en klik op OK.

hp-feedback-input-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-online-communities-portlet

Acties
Bezig met laden...

Wilt u liever zelf problemen oplossen?

Community voor consumenten

Community voor consumenten

Praat mee! Vind oplossingen, stel vragen en deel advies met andere eigenaars van HP-producten. Nu bezoeken >

Community voor zakelijke gebruikers

Community voor zakelijke gebruikers

Word lid van HP's gemeenschap van zakelijke en IT-professionals om problemen op te lossen, ideeën uit te wisselen en best practices van collega's te leren kennen. Wereldwijde discussies in het Engels. Nu bezoeken >

Bezig met laden...
Land: Nederland