HP Klantondersteuning

hp-contact-secondary-navigation

Bezig met laden...

HDMI-geluidsproblemen oplossen met een desktopcomputer

Dit document is van toepassing op HP of Compaq pc's met een HDMI-connector (High-Definition Multimedia Interface) voor aansluiting op een monitor of een tv.
Als u HDMI gebruikt om uw beeldscherm aan te sluiten, moet u HDMI-geluid activeren door de instellingen in Windows aan te passen.
Als HDMI niet wordt geactiveerd, hoort u geen geluid. Om deze reden raadt HP u aan om analoge luidsprekers op de computer aan te sluiten als u geluid wilt horen tijdens het voor de eerste keer instellen van de computer.
Gebruik de volgende stappen om HDMI-geluid op uw computer te activeren.
 opmerking:
Als u ooit een HP systeemherstel uitvoert, herhaal deze procedure dan om het geluid te activeren voor de HDMI-connector.
  1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Volume, rechtsonder op de taakbalk bij de klok.
  2. Klik op Afspeelapparaten.
    Het venster Geluid wordt geopend.
  3. Klik op het tabblad Afspelen op het volgende apparaat voor audio-uitvoer dat in de lijst staat:
    • Apparaat voor digitale uitvoer (HDMI)
      Afbeelding : De optie Digitaal uitvoerapparaat (HDMI)
      Afbeelding van de optie Digitaal uitvoerapparaat (HDMI)
    • Realtek HDMI-uitvoer
      Afbeelding : De optie Realtek HDMI-uitvoer
      De optie Realtek HDMI-uitvoer
    • NVIDIA HDMI-uitvoer
      Afbeelding : De optie NVIDIA HDMI-uitvoer
      De optie NVIDIA HDMI-uitvoer
    • ATI HDMI-uitvoer
      Afbeelding : De optie ATI HDMI-uitvoer
      De optie ATI HDMI-uitvoer
  4. Klik op Als standaard instellen.
  5. Klik op Toepassen.
    • Als u Digitaal uitvoerapparaat (HDMI) hebt gekozen, klikt u op OK om het venster te sluiten. Hiermee zijn de stappen voor het activeren van HDMI-geluid voltooid.
    • Als u Realtek HDMI-uitvoer hebt gekozen, gaat u verder met stap 6.
  6. Dubbelklik op Realtek HDMI-uitvoer.
    Het venster met eigenschappen voor Realtek digitale uitvoer wordt geopend.
  7. Klik op het tabblad Ondersteunde formaten.
  8. Plaats een vinkje in het selectievakje 48,0 KHz en zorg ervoor dat er geen vinkjes zijn geplaatst in het selectievakje Dolby Digital en alle andere selectievakjes.
    Afbeelding : Instelling Ondersteunde formaten in het venster met eigenschappen voor Realtek digitale uitvoer
    Instelling Ondersteunde formaten in het venster met eigenschappen voor Realtek digitale uitvoer
     opmerking:
    Voor de meeste tv's moet de samplefrequentie 48,0 KHz zijn om audio af te kunnen spelen.
  9. Klik op OK om het venster te sluiten.
Community voor consumenten

Community voor consumenten

Praat mee! Vind oplossingen, stel vragen en deel advies met andere eigenaars van HP-producten. Nu bezoeken >

Community voor zakelijke gebruikers

Community voor zakelijke gebruikers

Word lid van HP's gemeenschap van zakelijke en IT-professionals om problemen op te lossen, ideeën uit te wisselen en best practices van collega's te leren kennen. Wereldwijde discussies in het Engels. Nu bezoeken >

Contact HP

Neem contact op met HP

Laat HP u helpen bij het vinden van uw antwoord of het identificeren van een servicelocatie. Contact opnemen >

Land: Nederland