HP Klantondersteuning

hp-contact-secondary-navigation

Bezig met laden...

Schijfdefragmentatie gebruiken in Windows Vista en Windows 7

Dit document is van toepassing op HP notebook pc's met Windows Vista of Windows 7.
Uitleg van schijfdefragmentatie
Uw computer creëert, verwijdert en verplaatst veel bestanden van verschillende formaten op uw vaste schijf tijdens het gebruik. Dit normale gebruik van uw computer leidt ertoe dat er groepjes bestanden los en ongeordend op uw vaste schijf komen te staan.
Bij schijfdefragmentatie worden gefragmenteerde bestanden geconsolideerd en vervolgens opnieuw geordend in constante opslagruimte. Het resultaat is dat de vaste schijf sneller en efficiënter presteert. HP raadt u aan uw vaste schijf ten minste één keer per maand te defragmenteren.
U kunt Schijfdefragmentatie instellen op een bepaald schema (aanbevolen) of uw machine op elk willekeurig moment handmatig defragmenteren.
In tegenstelling tot eerdere producten geeft de versie van Schijfdefragmentatie in Windows Vista en Windows 7 geen voortgangsbalk of gekleurde diagrammen weer om de status van de schijf aan te geven. Er wordt alleen een bericht met Bezig met het defragmenteren van de vaste schijf weergegeven.
Start Schijfdefragmentatie
Het gebruik van Schijfdefragmentatie is eenvoudig en als het eenmaal is gestart, kan het verder zonder supervisie worden uitgevoerd. Afhankelijk van de grootte van uw vaste schijf en de hoeveelheid gefragmenteerde bestanden kan het proces meer dan een uur in beslag nemen.
Gebruik de onderstaande instructies om te beginnen met het defragmenteren van uw vaste schijf.
  1. Klik op Start en typ Schijfdefragmentatie in het zoekveld. Selecteer Schijfdefragmentatie als het beschikbaar is.
  2. Laat de actie voortgaan wanneer u hierom wordt gevraagd. Het venster Schijfdefragmentatie verschijnt.
  3. Als u een defragmentatieschema wilt aanpassen of maken, kunt u dit doen door op de knop Schema aanpassen of Schema configureren te klikken.
    Klik op Nu defragmenteren of Schijf defragmenteren om uw vaste schijf handmatig te defragmenteren.
Gebruik uw pc niet terwijl Schijfdefragmentatie wordt uitgevoerd.
Community voor consumenten

Community voor consumenten

Praat mee! Vind oplossingen, stel vragen en deel advies met andere eigenaars van HP-producten. Nu bezoeken >

Community voor zakelijke gebruikers

Community voor zakelijke gebruikers

Word lid van HP's gemeenschap van zakelijke en IT-professionals om problemen op te lossen, ideeën uit te wisselen en best practices van collega's te leren kennen. Wereldwijde discussies in het Engels. Nu bezoeken >

Contact HP

Neem contact op met HP

Laat HP u helpen bij het vinden van uw antwoord of het identificeren van een servicelocatie. Contact opnemen >

Land: Nederland