HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP notebook pc's - Beeldschermsoorten en de instellingen van het notebookbeeldscherm aanpassen

Overzicht van weergaveresolutie
Resolutie houdt in het aantal pixels (afzonderlijke kleurpunten) op het beeldscherm van een notebook, uitgedrukt als het aantal pixels op de horizontale en de verticale as. De scherpte van het beeld op een beeldscherm hangt af van de resolutie en het formaat van het scherm. Een bepaalde pixelresolutie levert op een klein beeldscherm een scherper beeld op. Hoe groter het beeldscherm, hoe minder scherp het beeld wordt, omdat hetzelfde aantal pixels over een groter oppervlak wordt gespreid.
De volgende tabel geeft een overzicht van de maximaal beschikbare resolutie voor elk standaardtype beeldscherm.
Type beeldscherm
Naam van beeldscherm
Ondersteunde standaardresolutie (pixels per inch)
CGA
Color Graphics Array
320 x 200
EGA
Enhanced Graphics Array
640 x 350
VGA
Video Graphics Array
640 x 480
SVGA
Super VGA
800 x 600
XGA
Extended Graphics Array
1024 x 768
WXGA
Wide XGA
1280 x 800
SXGA
Super XGA
1280 x 1024
UXGA
Ultra XGA
1600 x 1200
SXGA+
Super XGA+
1400 x 1050
WXGA+
Wide XGA+
1440 x 900
WSXGA+
Wide SXGA+
1680 x 1050
WUXGA
Wide UXGA
1920 x 1200
QXGA
Quantum XGA
2048 x 1536
De beeldscherminstellingen van de notebook wijzigen
Regel de beeldschermresolutie met de volgende procedure:
 opmerking:
Veel notebooks hebben geen driver die het wijzigen van de beeldscherminstellingen ondersteunt. Automatische aanpassingen voor de driver moeten zijn toegestaan. Als de beeldscherminstellingen worden gewijzigd, wordt het bureaublad mogelijk groter of kleiner weergegeven dan het LCD-gebied.
  1. Sluit alle open vensters.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Eigenschappen.
  3. Klik op het tabblad Instellingen in het venster Eigenschappen voor beeldscherm.
  4. Verplaats de schuifregelaar onder Beeldschermresolutie om de resolutie aan te passen.
    Afbeelding : Schuifregelaar voor beeldschermresolutie
  5. Klik op OK om de instellingen te wijzigen. Mogelijk moet u de notebook opnieuw opstarten om de wijzigingen blijvend te maken.
De helderheid aanpassen
Druk voor het aanpassen van de schermhelderheid met behulp van het toetsenbord op Fn+ de
-knop om de helderheid van het scherm te verminderen. Druk op Fn + de bijbehorende knop om de helderheid te verhogen.

Bezig met laden...
Nederland