HP Klantondersteuning

Bezig met laden...
  • Melding
    Hulp nodig nadat u naar Windows 10 hebt geüpgraded?

Dit zijn oplossingen voor veelvoorkomende problemen na het upgraden.

Bekijk artikel

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP notebook-pc's - Hoe vind ik het model- of productnummer?

Dit document heeft betrekking op het vinden van het model- en productnummer op HP notebook-pc's.
HP vermeldt het type modelnaam naast het toetsenbord of scherm, maar deze naam of dit nummer is mogelijk niet voldoende om goede ondersteuning voor uw computer te krijgen. Deze namen of nummers vertegenwoordigen vaak een reeks van vele notebookcomputers die er ongeveer hetzelfde uitzien, maar verschillende opties en onderdelen hebben. Zo HP heeft meer dan honderd typen G62-notebookmodellen in verschillende configuraties geproduceerd, zoals de modellen G62-340-US en G62-465DX.
Dit document beschrijft hoe u een modelnummer kunt vinden dat het exacte type van uw HP notebook-pc beter weergeeft. U kunt het productnummer (ook wel modelnummer genoemd) gebruiken om drivers te downloaden, nuttige documenten te vinden of online ondersteuning te krijgen.
 opmerking:
Indien nodig kunt u dit document ook gebruiken om het serienummer te zoeken dat altijd vlak bij het productnummer staat.
Een video bekijken waarin wordt weergegeven hoe u het modelnummer kunt vinden
Optie 1: Systeeminformatie of HP Support Assistant gebruiken
Gebruik de volgende stappen om uw modelnummer met behulp van HP Systeeminformatie of HP Support Assistant te vinden.
 opmerking:
Als uw computer niet opstart in Windows, is geüpgraded naar een besturingssysteem dat niet met uw pc werd geleverd of als u een pc hebt waarop deze functie niet beschikbaar is, zoals zakelijke HP computers, gebruikt u Optie 3: Gebruik het productlabel.
  1. In Windows drukt u op de toetsen fn + Esc op het ingebouwde toetsenbord van de notebook om het venster HP Systeeminformatie te openen.
  2. Er wordt een systeeminformatievenster geopend dat een productnaam en productnummer toont. De getoonde productnaam kan vele soorten modellen vertegenwoordigen en is mogelijk niet geschikt voor het krijgen van goede ondersteuning voor uw computer. Gebruik in plaats daarvan het productnummer als u HP Customer Support gebruikt. Het productnummer bevat een "#"-teken en is een specifiekere vorm van identificatie die het beste de configuratie van uw computer vertegenwoordigt.
     opmerking:
    Gebruik het productnummer bij het zoeken naar uw notebook op de website van HP Customer Support, of wanneer u werkt met een vertegenwoordiger van HP.
    Afbeelding : Voorbeeld van een venster van HP Systeeminformatie
    Het venster HP systeeminformatie waarin het productnummer wordt getoond
     opmerking:
    U kunt de systeeminformatie kopiëren en vervolgens plakken en opslaan op een andere locatie voor toekomstig gebruik.
    Als het systeeminformatievenster niet wordt geopend, gaat u verder met deze stappen om het productnummer met behulp van HP Support Assistant te vinden.
  3. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit hulpprogramma.
     opmerking:
    Controleer voordat u HP Support Assistant gebruikt of u de nieuwste versie hebt. Als u niet de nieuwste versie hebt, of wanneer u problemen ervaart met HP Support Assistant, downloadt en installeert u de nieuwste versie van HP Support Assistant.
  4. Klik op de startpagina van HP Support Assistant op Deze computer.
    Afbeelding : Deze computer
    Deze computer op de startpagina van HP Support Assistant
  5. Zoek het productnummer dat wordt vermeld op het tabblad Systeeminformatie.
    Afbeelding : Productnummer
    Productnummer in HP Support Assistant
     opmerking:
    U kunt de systeeminformatie kopiëren en vervolgens plakken en opslaan op een andere locatie voor toekomstig gebruik.
Optie 2: Zoek het nummer in het BIOS met behulp van Systeeminformatie
Voer de volgende stappen uit om een productidentificatienummer in het BIOS te vinden. Als de computer niet opstart, gaat u naar Optie 3: Gebruik het productlabel.
  1. Zet de computer aan met de aan/uit-schakelaar.
  2. Druk direct herhaaldelijk op de toets Esc tot een opstartmenu verschijnt.
  3. Druk op F1 of selecteer Systeeminformatie in het opstartmenu.
  4. Bekijk de identificatienummers die worden weergegeven op het scherm.
    Afbeelding : Systeeminformatie voor een notebookcomputer
    Afbeelding van systeeminformatiescherm.
Optie 3: Het productlabel gebruiken
U vindt het productnummer op een label aan de onderzijde van de notebook. Op sommige computers bevindt het label zich in het hoofdbatterijvak en moet u de batterij verwijderen om het label te kunnen lezen.
Het productnummer op het productidentificatielabel staat achter Product of Product #.
De volgende tabel toont de locatie van doorsnee productinformatielabels op de notebook of in het batterijvak. Het productlabel kan zich bij u op een iets andere locatie bevinden.
Voorbeeldlocaties van model- en productnummers
Afbeelding : Op de achterkant van de notebook
Afbeelding van het label op de achterkant van de notebook.
Afbeelding : Aan de binnenkant van het batterijvak
Afbeelding van het label in het batterijvak.
Afbeelding : Onder een klep aan de achterkant van de notebook
Afbeelding van het label onder het achterpaneel.

Bezig met laden...
Nederland