HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP all-in-one-producten - Problemen met de USB chipset oplossen

Symptoom
Als de installatie van de all-in-one niet slaagt of een ander communicatieprobleem optreedt, kan er sprake zijn van problemen met de driver van de chipset van de USB-controller of met de computerinstellingen. De chipset op het moederbord bevat een verzameling instructies voor de computer, ondergebracht op een microchip, die de communicatie regelt tussen de computer, het Windows-besturingssysteem en eventuele randapparaten en toegevoegde adapters.
 opmerking:
Voor u gaat proberen problemen met de chipset te verhelpen, moet u even contact opnemen met de fabrikant van de computer om na te vragen of een nieuw BIOS (Basic Input Output System) voor de computer beschikbaar is. Vraag om assistentie als u niet zeker weet hoe u de systeeminstellingen op uw computer moet wijzigen.
Identificatie van de USB-chipset
U moet de identiteit van de USB-chipset vaststellen voor u kunt bepalen of er problemen zijn. Voer de volgende stappen uit om de identiteit van de USB-chipset te achterhalen:
  1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer op het bureaublad van Windows (in Microsoft® Windows XP klikt u eerst op Start om het pictogram Deze computer te vinden) en klik vervolgens op Eigenschappen.
  2. Voer de volgende handelingen uit, afhankelijk van de gebruikte Windows-versie:
    • Als u werkt met Windows 98 of Me, klikt u op het tabblad Apparaatbeheer.
    • Als u werkt met Windows 2000 of XP, klikt u op het tabblad Hardware en vervolgens op de knop Apparaatbeheer.
  3. Selecteer de vermelding USB-controller. Onder USB-controller zouden twee vermeldingen moeten staan. Een is de USB-hoofdhub (USB Root Hub) en de andere is de universele host-controller. Noteer de gegevens van de USB universele host-controller.
Problemen bij specifieke USB-chipsets verhelpen
In dit gedeelte wordt een groot aantal van de USB-chipsets die veel in computers worden gebruikt beschreven, maar niet alle. Als u geen informatie ziet over de USB-chipset die zich in uw computer bevindt, neemt u contact op met de fabrikant van uw computer of moederbord voor verdere assistentie en informatie over mogelijke bijgewerkte BIOS-versies.
 opmerking:
Nadat u wijzigingen hebt aangebracht, kan het mogelijk zijn dat u Windows Plug & Play moet resetten. Volg de aanwijzigingen in het gedeelte De drivers opnieuw installeren met Plug & Play na het doorvoeren van wijzigingen om Windows Plug & Play opnieuw in te stellen.
Intel 82371AB, EB, MB, SB en AB/EB
De Intel 82371AB, EB, MB, SB en AB/EB behoorden tot de eerste USB-host-controllers. Intel heeft bij deze controllers diverse problemen aangetroffen. Windows herkent een apparaat niet altijd wanneer dit op het systeem wordt aangesloten of de communicatie tussen het apparaat en de computer gaat verloren op het moment dat het systeem weer wordt geactiveerd nadat de schermbeveiliging, slaapstand of andere energiebesparende modus actief is geweest. De symptomen kunnen zich willekeurig voordoen, waardoor het moeilijk is de oorzaak ervan aan te wijzen.
Intel heeft belangrijke verbeteringen aangebracht bij de 82371 AB/EB-controller, de laatste uit de reeks. Bij de 82371AB/EB-chipset doen zich minder problemen voor, maar er kunnen nog altijd problemen optreden. Intel heeft geen langetermijnoplossing van bovengenoemde problemen op de agenda staan. U kunt de volgende oplossingen proberen.
Alleen Intel 82371SB-chipset
Vervang de driver voor de Intel 82371SB-chipset door de driver voor de Intel 82371AB of AB/EB. Voer de onderstaande stappen uit om de driver van de chipset te vervangen door die van de 82371AB of 82371AB/EB:
Windows 98, ME en 2000
  1. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en klik vervolgens op Eigenschappen.
  2. Klik op Apparaatbeheer. (In Windows 2000 klikt u op het tabblad Hardware en vervolgens op de knop Apparaatbeheer.
  3. Zoek en klik op de vermelding universele seriële buscontrollers.
  4. Dubbelklik op Universele host-controller en klik vervolgens op het tabblad Stuurprogramma in het venster Eigenschappen voor universele host-controller.
  5. Selecteer Stuurprogramma bijwerken en klik vervolgens op Volgende.
  6. Kies de tweede optie om een lijst met drivers weer te geven en selecteer de gewenste driver. Klik op Volgende.
  7. Klik op Alle hardware weergeven. Klik in de lijst met fabrikanten op Intel.
  8. Selecteer 82371AB/EB. Als die niet beschikbaar is, selecteer dan 82371AB USB Host Controller van de modelinformatie. Klik op Volgende om verder te gaan. Volg de aanwijzingen om de installatie van de nieuwe driver te voltooien.
Windows XP
  1. Klik op Start. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en kies Eigenschappen.
  2. Klik op het tabblad Hardware en klik vervolgens op Apparaatbeheer.
  3. Zoek en klik op de vermelding universele seriële buscontrollers.
  4. Dubbelklik op Universele host-controller en klik vervolgens op het tabblad Stuurprogramma in het venster Eigenschappen voor universele host-controller.
  5. Klik op Stuurprogramma bijwerken.
  6. Klik op Installeren vanuit een lijst of vanaf een specifieke locatie en klik vervolgens op Volgende.
  7. Klik op Niet zoeken. Ik bepaal zelf welk stuurprogramma ik wil installeren, en klik vervolgens op Volgende.
  8. Verwijder het vinkje voor Compatibele hardware weergeven.
  9. Selecteer Intel in de lijst met fabrikanten.
  10. Selecteer 82371AB/EB. Als die niet beschikbaar is, selecteer dan 82371AB USB Host Controller van de modelinformatie. Klik op Volgende om verder te gaan. Volg de aanwijzingen om de installatie van de nieuwe driver te voltooien.
  11. Klik na het laden van de driver op Voltooien en klik vervolgens op OK.
Alle versies van de Intel 82371-chipset
Probeer de onderstaande stappen een voor een. Als het probleem na het uitvoeren van een stap is verholpen, voert u de resterende stappen niet uit.
  1. De USB-kabel van de all-in-one loskoppelen en weer aansluiten:
    1. Koppel de USB-kabel los van de HP all-in-one.
    2. Wacht 5 seconden en sluit dan de USB-kabel weer op de all-in-one aan. Dit wordt ook wel "hot plugging" genoemd. In extreme gevallen kan het ook nodig zijn de computer opnieuw op te starten.
  2. Voer de volgende stappen uit als Windows 2000 en een HP Officejet G, K, V of PSC 700 serie op de computer zijn geïnstalleerd:
    1. Ga naar HP all-in-one ondersteuningswebsite.
    2. Selecteer het betreffende product en besturingssysteem.
    3. Download en installeer de HP USB Standby Patch.
  3. Informeer bij de fabrikant van de computer of het moederbord naar een eventueel bijgewerkt BIOS.
  4. Een USB-hub met eigen voeding installeren:
    1. Koop en installeer een USB-hub met eigen voeding.
    2. Sluit de USB-apparaten via de hub op de computer aan.
Intel 82801 AA, Intel 82801BA en Intel 82801BAM
Deze Intel-chipsets kunnen periodieke communicatie- en verbindingsproblemen vertonen. Probeer het probleem op de onderstaande manier te verhelpen. Deze oplossing zou in de meeste gevallen afdoende moeten zijn. Als deze oplossing niet afdoende is, kunt u bij de fabrikant van de computer of het moederbord informeren naar een eventueel bijgewerkt BIOS.
Oplossingsprocedure voor Windows 98, Me en 2000
Vervang de bestaande driver door de Intel 82801AB-driver. Deze driver is compatibel met de originele chipset maar bevat andere driverbestanden. Voer de volgende stappen uit:
  1. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en klik vervolgens op Eigenschappen.
  2. Selecteer Apparaatbeheer (klik in Windows 2000 op het tabblad Hardware en klik op Apparaatbeheer).
  3. Zoek en klik op de vermelding universele seriële buscontrollers.
  4. Dubbelklik op Universele host-controller en klik vervolgens op het tabblad Stuurprogramma in het venster Eigenschappen voor universele host-controller.
  5. Selecteer Stuurprogramma bijwerken en klik vervolgens op Volgende.
  6. Selecteer de tweede optie om een lijst met drivers te laten weergeven en selecteer vervolgens de gewenste driver. Klik op Volgende.
  7. Klik op Alle hardware weergeven. Selecteer Intel in de lijst met fabrikanten.
  8. Selecteer 82801AB USB host-controller van de modelinformatie. Klik op Volgende om verder te gaan. Volg de aanwijzingen om de installatie van de nieuwe driver te voltooien.
Oplossingsprocedure voor Windows XP
Vervang de bestaande driver door de Intel 82801AB-driver. Deze driver is compatibel met de originele chipset maar bevat andere driverbestanden. Voer de volgende stappen uit:
  1. Klik op Start. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en kies Eigenschappen.
  2. Klik op het tabblad Hardware en klik dan op Apparaatbeheer.
  3. Zoek en klik op de vermelding universele seriële buscontrollers.
  4. Dubbelklik op Universele host-controller en klik vervolgens op het tabblad Stuurprogramma in het venster Eigenschappen voor universele host-controller.
  5. Selecteer Stuurprogramma bijwerken.
  6. Selecteer Installeren vanuit een lijst of vanaf een specifieke locatie. Klik op Volgende.
  7. Selecteer Niet zoeken. Ik kies om het stuurprogramma te installeren. (I will Choose the driver to install.) Klik op Volgende.
  8. Verwijder het vinkje voor Compatibele hardware weergeven. Intel moet geselecteerd zijn in de lijst met fabrikanten.
  9. Selecteer bij de modelinformatie de 82801AB. Klik op Volgende om verder te gaan. Volg de aanwijzingen om de installatie van de nieuwe driver te voltooien.
  10. Klik na het laden van de driver op Voltooien en klik vervolgens op OK.
Als de bovenstaande stappen het probleem niet oplossen, Informeer bij de fabrikant van de computer of het moederbord naar een bijgewerkt BIOS of koop en installeer een gevoede USB-hub.
VIA-chipsets
VIA 3038 universele host-controller
Verscheidene populaire pc-moederborden, zoals de Abit KT7-serie en Shuttle, gebruiken de VIA 3038-chipset. HP heeft communicatieproblemen vastgesteld die zich kunnen voordoen bij deze chipset. Voer de volgende stappen uit om het probleem op te lossen:
  1. Verwijder de HP all-in-one-software en koppel vervolgens de USB-kabel los van de all-in-one.
  2. Bezoek de website www.viatech.com voor een bijgewerkte versie van de Via 4-1-driver (Engelstalige website).
  3. Bezoek de website www.viatech.com voor een bijgewerkte versie van de Via USB-filterdriver (Engelstalige website).
  4. Installeer de all-in-one. Als de installatie nog steeds mislukt, verwijder dan de HP all-in-one, koppel de USB-kabel los van de all-in-one en neem contact op met de fabrikant van de computer of het moederbord om een bijgewerkte BIOS-versie te verkrijgen.
Alleen Windows 98 SE: VIA chipset en/of een AMD-processor
Microsoft (R) heeft aangegeven dat er een probleem is met Windows 98 SE (Tweede editie) wanneer de computer een AMD-processor heeft met een snelheid van meer dan 350 MHz of als een USB-hostcontroller van VIA Technologies is geïnstalleerd. Microsoft heeft dit probleem opgelost in Windows Millennium Edition. Microsoft heeft dit probleem gedocumenteerd en een oplossing beschreven in een Microsoft Knowledge Base-artikel, Document Q240075 - USB Devices May Not Work In Windows 98 SE (Engelstalig).
Als u wilt bepalen of uw computer een AMD-processor heeft, kijkt u op het tabblad Algemeen van Apparaatbeheer, waar het type processor wordt vermeld.
De driver voor de USB-host-controller (UHCD.SYS) kent een timingprobleem waardoor het USB-apparaat in bepaalde omstandigheden soms niet enumereert. U kunt een bijgewerkte versie van UHCD.SYS downloaden vanaf de website van Microsoft (R). Voer de volgende stappen uit om te bepalen of u een bijgewerkte versie van UHCD.SYS nodig hebt:
  1. Klik op Start, klik op Zoeken en vervolgens op Bestanden of mappen.
  2. Typ in het veld Naam de tekst UHCD.SYS.
  3. Controleer dat Zoeken in de C-drive als optie heeft: en dat Inclusief onderliggende mappen is aangekruist.
  4. Klik op Nu zoeken.
  5. Wanneer de zoekopdracht is voltooid, klikt u met de rechtermuisknop op UHCD.SYS en klik vervolgens op Eigenschappen.
  6. Klik op het tabblad Versie en controleer het versienummer. Als het versienummer niet 4.10.2223 of hoger is, download dan de update van Microsoft.
Problemen met Windows 2000 en oudere VIA USB-chipsets
Windows 2000 ondersteunt geen Via technology chipsets hoger dan REV_05. Microsoft heeft ook bevestigd dat Windows 2000 en de Via Technologies VT83C572 PCI-naar-USB-Chipsets incompatibel zijn. Zie voor meer informatie de Microsoft-documenten Q246755 en Q233163 (Engelstalig). Ga naar de Microsoft-website, klik op Search Knowledge Base, en voer de documentnummers in om de documenten op te zoeken.
Hetzelfde probleem kan optreden bij de chipset van de Intel 82371 AB/EB USB-host-controller. De volgende symptomen kunnen optreden:
  • De computer stopt of reageert niet meer na het aansluiten van bepaalde USB-apparaten.
  • Er verschijnt een foutbericht met de melding "A Stop: 0x0000000A - IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL".
  • Het stuurprogramma voor Plug & Play verschijnt niet.
AMD K7 (Athlon CPU) moederborden
Bij sommige VIA-chipsets vindt u in de BIOS-instellingen van de computer een instelling Chip Performance Speed. Dit gedeelte van het BIOS kan ook zijn aangeduid met de naam System Performance. Deze instelling dient te worden gezet op Normal in plaats van Strong, Turbo, Optimal of Fast. Neem zonodig contact op met de fabrikant van de computer voor hulp bij het instellen van het BIOS.
ALI-chipset
Test het apparaat na het uitvoeren van de onderstaande stappen om te kijken of het werkt, voor u de volgende oplossing probeert.
Oplossing 1
Neem contact op met de fabrikant van de computer of het moederbord voor een bijgewerkt BIOS voor uw systeem. Installeer eventueel beschikbare updates.
Oplossing 2
Controleer de BIOS-instellingen. Neem zonodig contact op met de fabrikant van de computer voor assistentie. De instellingen moeten worden ingesteld zoals aangegeven in de onderstaande tabel. Mogelijk zijn sommige instellingen niet aanwezig (afhankelijk van de gebruikte BIOS-versie).
BIOS-instelling
Instellen op
Plug-en-Play besturingssysteem
Enabled - Pentium(R) en Pentium Pro Disabled - Pentium ll, lll en lV.
Interrupt Requests (IRQ's) Assigned
Auto of Operating Systems (OS)
USB of USB-toetsenbord
Ingeschakeld
Ondersteuning energiebeheer door BIOS bestuurd
Uitgeschakeld
ACPI
Uitgeschakeld
Oplossing 3
Als u Windows 98 SE gebruikt, download en installeer dan het bijgewerkte bestand Openhci.sys van Microsoft. Dit bestand en de uitleg ervan zijn opgenomen in Microsoft-document Q253697 (Engelstalig). (Als u de gebruikte Windows-versie wilt controleren, klikt u met de rechtermuisknop op Deze computer, en vervolgens op Eigenschappen.)
Oplossing 4
Voer de volgende stappen uit om de driver voor de USB-host-controller door die van de standaard OHCI USB-host-controller te vervangen:
  1. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en klik vervolgens op Eigenschappen.
  2. Selecteer Apparaatbeheer (klik in Windows 2000 op het tabblad Hardware en klik op Apparaatbeheer).
  3. Zoek en klik op de vermelding universele seriële buscontrollers.
  4. Dubbelklik op Universele host-controller en klik vervolgens op het tabblad Stuurprogramma in het venster Eigenschappen voor universele host-controller.
  5. Selecteer Stuurprogramma bijwerken en klik vervolgens op Volgende.
  6. Selecteer de tweede optie om een lijst met alle stuurprogramma's weer te laten geven. Klik op Volgende.
  7. Selecteer Standaard universele hostcontroller voor PCI naar USB (Microsoft). Als er meer dan een vermeld staat, selecteer dan die met de meest recente datum achter zijn naam.
AMD USB-host-controller
Bij de AMD USB-chipsets die in sommige van de eerste AMD Athlon-computers werden toegepast, kunnen USB-apparaten soms wel en dan weer niet goed werken. Microsoft heeft een mogelijke oplossing voor dit probleem, beschreven in Knowledge Base Document Q241134 (Engelstalig). Er is geen andere oplossing.
SIS 7001 USB-host-controller
Test het apparaat na het uitvoeren van de onderstaande stappen om te kijken of het werkt, voor u de volgende oplossing probeert.
Oplossing 1
Neem contact op met de fabrikant van de computer of het moederbord voor een bijgewerkt BIOS voor uw systeem. Installeer eventueel beschikbare updates.
Oplossing 2
Controleer de BIOS-instellingen. Neem zonodig contact op met de fabrikant van de computer voor assistentie. De instellingen moeten er als volgt uitzien. Afhankelijk van de BIOS-versie zijn sommige instellingen mogelijk niet aanwezig:
BIOS-instelling
Instellen op
Plug-en-Play besturingssysteem
Ingeschakeld - Pentium en Pentium Pro Disabled - Pentium ll, lll, lV en AMD.
IRQ's toegewezen
Auto of OS
USB of USB-toetsenbord
Ingeschakeld
Ondersteuning energiebeheer door BIOS bestuurd
Uitgeschakeld
BIOS-steun voor DMA (indien aanwezig)
Uitgeschakeld
Write Prefetch (Indien aanwezig)
Uitgeschakeld
ACPI (indien aanwezig)
Uitgeschakeld
Chipprestatie verbeteren (indien aanwezig)
Ingeschakeld
Oplossing 3
Als u Windows 98 SE gebruikt, download en installeer dan het bijgewerkte bestand Openhci.sys van Microsoft. Dit bestand en de uitleg ervan zijn opgenomen in Microsoft-document Q253697 (Engelstalig). (Als u de gebruikte Windows-versie wilt controleren, klikt u met de rechtermuisknop op Deze computer en vervolgens op Eigenschappen.)
Oplossing 4
Deze chipset wordt gewoonlijk alleen gebruikt bij systemen met een AMD K6-2, K6-3 of Athlon-processor. Als deze controller wordt gebruikt in combinatie met Windows 98 SE, hebt u een filterdriver van Microsoft nodig.
Oplossing 5
Voer de volgende stappen uit om de USB-foutdetectie uit te schakelen:
  1. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer, en klik vervolgens op Eigenschappen.
  2. Selecteer Apparaatbeheer om Apparaatbeheer te bekijken (in Windows 2000 klikt u op het tabblad Hardware en daarna klikt u op Apparaatbeheer).
  3. Zoek en klik op de vermelding universele seriële buscontrollers.
  4. Dubbelklik op Universele host-controller en klik vervolgens op het tabblad Geavanceerd in het venster Eigenschappen voor universele host-controller.
  5. Selecteer USB-foutdetectie uitschakelen. Klik op OK.
  6. Start de computer opnieuw op om te kijken of het probleem is verholpen.
Oplossing 6
Voer de volgende stappen uit om de driver voor de USB-host-controller door die van de standaard OHCI USB-host-controller te vervangen:
  1. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en klik vervolgens op Eigenschappen.
  2. Selecteer Apparaatbeheer om Apparaatbeheer te bekijken (in Windows 2000 klikt u op het tabblad Hardware en daarna klikt u op Apparaatbeheer).
  3. Zoek en klik op de vermelding universele seriële buscontrollers.
  4. Dubbelklik op Universele host-controller en klik vervolgens op het tabblad Stuurprogramma in het venster Eigenschappen voor universele host-controller.
  5. Selecteer Stuurprogramma bijwerken en klik vervolgens op Volgende.
  6. Selecteer de tweede optie om een lijst met alle stuurprogramma's weer te laten geven. Klik op Volgende.
  7. Selecteer Standaard universele hostcontroller voor PCI naar USB (Microsoft). Als er meer dan een vermeld staat, selecteer dan die met de meest recente datum achter zijn naam.
Als de communicatie tussen de computer en de HP all-in-one herhaaldelijk wegvalt, koppelt u de USB-kabel los van de computer en sluit u deze vervolgens weer aan. Indien hierdoor de communicatie niet kan worden hervat, sluit dan de computer af en start deze daarna opnieuw op. Dit is een extreme maatregel. Probeer eerst de andere oplossingen.
NEC universele host-controllers
Deze chipset wordt gewoonlijk aangetroffen in draagbare computers van Toshiba en sommige van IBM. Microsoft heeft een patch ontwikkeld voor computers met deze chipset. De informatie is opgenomen in Microsoft Knowledge Base Document Q244594 (Engelstalig).
De drivers opnieuw installeren via Plug & Play na het aanbrengen van wijzigingen
Nadat u wijzigingen hebt aangebracht, kan het nodig zijn de drivers opnieuw in Windows te installeren door middel van Plug & Play. De volgende stappen laten zien hoe u Windows kan helpen de drivers weer via Plug & Play te installeren.
  1. Zoek in Apparaatbeheer naar Beeldapparaten, Andere apparaten of vermeldingen waarin DOT4 of 1284.4 voorkomt. Als u een van deze vermeldingen ziet, klikt u op de (+) links naast de vermelding. Wanneer deze vermeldingen niet voorkomen, verwijdert u de HP all-in-one-software en vervolgens installeert u deze opnieuw.
  2. Als er een vermelding Andere apparaten of Onbekende apparaten is, kijkt u of u onder deze vermelding een vermelding voor een all-in-one ziet met een vraagteken of uitroepteken ervoor. Markeer de HP all-in-one-vermelding met het vraagteken of uitroepteken en klik vervolgens op Verwijderen. (Klik op Actie, en klik vervolgens op Verwijderen in Windows 2000 en XP.) U wordt gevraagd of het apparaat moet worden verwijderd. Klik op Ja of OK.
  3. Wanneer de vermelding Beeldapparaat verschijnt, markeert u de vermelding all-in-one onder Beeldapparaat en klik vervolgens op Verwijderen. (Klik op Actie, en klik vervolgens op Verwijderen in Windows 2000 en XP.) Bevestig uw keuze.
  4. Wanneer u een DOT4 item ziet, markeert u het all-in-one item onder DOT4 en daarna klikt u op Verwijderen. (Klik op Bestand, en klik vervolgens op Verwijderen in Windows 2000.) Bevestig uw keuze.
  5. Wanneer u een item voor DOT4Print of IEEE 1284.4 compatibele printers ziet, markeert u het item voor 1284.4 compatibele printer onder DOT4Print of IEE 1284.4 en vervolgens klikt u op Verwijderen. (Klik op Bestand, en klik vervolgens op Verwijderen in Windows 2000.) Bevestig uw keuze.
  6. Wanneer u de vermelding DOT4USB of IEEE 1284.4-apparaten ziet, markeert u de all-in-one-vermelding onder DOT4USB of IEEE 1284.4-apparaten en klik dan op Verwijderen. (Klik op Bestand en klik vervolgens op Verwijderen in Windows 2000.) Bevestig uw keuze.
  7. Koppel de USB-kabel los van de computer.
  8. Sluit de USB-kabel weer aan op de computer. Windows zal de all-in-one herkennen en de juiste vermeldingen toevoegen aan Apparaatbeheer.
Problemen met de stroomvoorziening
Sommige USB-chipsets kunnen problemen veroorzaken bij de stroomvoorziening. USB-apparaten onttrekken de stroom voor het aansturen van de communicatie via de USB-kabel aan de computer waarop ze zijn aangesloten. De computer kan apparaten detecteren die slechts 100 mA gebruiken, maar voor een hogesnelheidsverbinding met een USB-apparaat is mogelijk minimaal 500 mA vereist. Dit probleem komt voor op sommige computers, op USB-hubs en op USB-randapparaten die als een hub werken. Problemen met de stroomvoorziening kunt u als volgt herkennen:
  • Plug & Play herkent de HP all-in-one niet tijdens de installatie.
  • De HP all-in-one werkt slechts gedeeltelijk en de verbinding wordt regelmatig verbroken.
  • De HP all-in-one werkt alleen wanneer andere apparaten worden afgesloten.
  • De computer start opnieuw op wanneer u probeert de HP all-in-one te gebruiken.
De bekende problemen die te maken hebben met de stroomvoorziening worden hieronder vermeld, maar de problemen kunnen ook voorkomen bij andere apparaten. In het algemeen worden problemen met Plug & Play of met de communicatie die niet te wijten zijn aan de USB-chipset of -kabel meestal veroorzaakt door voedingsproblemen. Voer de volgende stappen uit om de stroomvoorziening van de hoofdhub te controleren:
  1. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en klik vervolgens op Eigenschappen.
  2. Selecteer Apparaatbeheer (klik in Windows 2000 op het tabblad Hardware en klik op Apparaatbeheer).
  3. Zoek en klik op de vermelding universele seriële buscontroller.
  4. Dubbelklik op USB-hoofdhub om het bijbehorende eigenschappenvenster te openen.
  5. Klik op het tabblad Energie en vervolgens op Energie-eigenschappen. Er verschijnt informatie over de hoeveelheid beschikbare en benodigde stroom. Als de computer en de randapparaten niet actief zijn, verbruiken deze minder stroom dan wanneer ze actief zijn. Het is overigens mogelijk dat in Windows onjuiste gegevens worden vermeld.
USB-poorten op USB-toetsenborden leveren soms niet voldoende stroom
Bepaalde USB-toetsenborden leveren niet genoeg stroom om een full-power USB-apparaat (zoals een printer, scanner of een all-in-one) te sturen Gebruik dit type USB-toetsenbord niet voor het aansluiten van andere USB-apparaten. Deze toetsenborden hebben twee geïntegreerde USB-poorten die slechts 100 milliampère stroom leveren. Verwijder de HP all-in-one van deze poorten en sluit deze rechtstreeks aan op een USB-poort op de computer. In plaats hiervan kunt u eventueel een USB-hub met eigen voeding kopen en installeren en de HP all-in-one via deze USB-hub aansluiten.
Een USB-hub kiezen
Zorg ervoor dat de hub er een is met eigen voeding en dat de adapter is aangesloten. Bij sommige hubs met eigen voeding hoort de adapter niet als standaarditem. De hub moet in het stopcontact zitten. Sommige hubs hebben ook problemen als het om meer dan 4 full-power USB-apparaten gaat. U kunt maximaal vijf hubs op het systeem aansluiten. Als de HP all-in-one problemen ondervindt met een hub die weer op een andere hub is aangesloten of waarop meer dan vijf apparaten zijn aangesloten, verplaatst u de all-in-one naar de hub die rechtstreeks met de computer is verbonden, tenzij bij deze configuratie problemen bekend zijn.
Afbeelding : Een USB-hub met eigen voeding
Regelmatige onderbreking van de verbinding met USB-apparatuur als Wild File GoBack is geïnstalleerd
Wild File GoBack is een hulpprogramma voor het herstellen van het systeem dat door sommige computerleveranciers op de computer wordt geïnstalleerd. Oudere versies van deze toepassing kunnen de verbinding met USB-apparaten verstoren. U kunt dit probleem verhelpen door de laatste versie (2.1e of hoger) vanaf de ondersteuningswebsite van Wild File te downloaden en te installeren.
Dell toont blauw scherm, “fout IRQL_Niet_Kleiner_dan_of_Gelijk_aan” in Windows 2000 SP1
In het document FA1049867 van Dell wordt vermeld dat er zich problemen kunnen voordoen bij een bepaalde versie van het bestand disk.sys. Versie 5.0.2195.2095 van dit bestand veroorzaakte een probleem waarbij een blauw scherm werd weergegeven wanneer een USB-apparaat door de gebruiker op de computer werd aangesloten. Doorloop de volgende stappen om na te gaan of dat het probleem is:
  1. Klik op Start, klik op Zoeken en vervolgens op Bestanden of mappen.
  2. Typ in het zoekvak de tekst disk.sys en klik vervolgens op Nu zoeken.
  3. Als u meerdere exemplaren van het bestand ziet, selecteer dan het bestand in de map C:\WinNT\System32\Drivers.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het bestand in de map C:\WinNT\System32\Drivers en klik vervolgens op Eigenschappen.
  5. Klik op het tabblad Versie van het dialoogvenster Eigenschappen.
  6. Controleer het versienummer. Als het versienummer 5.0.2195.2095 of lager is, moet u upgraden naar Windows 2000 Service Pack 2. U kunt ook contact opnemen met Dell om een nieuwere versie van het bestand disk.sys te verkrijgen.
Het probleem is na het uitproberen van deze oplossingen niet opgelost
  • Neem contact op met de fabrikant van de computer om na te gaan of er USB-problemen bekend zijn die niet in dit document worden behandeld.
  • Neem contact op met HP klantenondersteuning.