HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP 9G-rekenmachine - Foutberichten

In dit document wordt de betekenis uitgelegd van de foutberichten die op het display van de HP 9G-rekenmachine worden weergegeven.
Fouten
Als er een poging wordt gedaan om een ongeldige berekening uit te voeren of als de invoer van een programma tot een fout leidt, verschijnt er kort een foutbericht op het display en wordt de cursor vervolgens verplaatst naar de locatie van de fout.
In de volgende tabel worden de foutberichten en hun betekenissen weergegeven.
Foutbericht
Betekenis
DOMAIN Er
  1. Er is een argument opgegeven dat buiten het toegestane bereik valt.
  2. FREQ (in 1-VAR-gegevens)<0 of geen geheel getal.
  3. USL < LSL
DIVIDE BY 0
Er is een poging gedaan om een getal door nul te delen.
OVERFLOW Er
Het resultaat van een berekening overschrijdt de grenzen van de rekenmachine.
SYNTAX Er
  1. Invoerfout.
  2. Er is een onjuist argument gebruikt in een commando of functie.
  3. Er ontbreekt een END-instructie in een programma.
LENGTH Er
Een ingevoerd getal is langer dan 84 cijfers na impliciete vermenigvuldiging met autocorrectie.
OUT OF SPEC
Er is een negatieve CPU- of CPL-waarde ingevoerd waarbij
NEST Er
Bij het nesten van subroutines is het maximum van drie niveaus overschreden.
GOTO Er
Er is geen corresponderende Lbl n voor een GOTO n.
GOSUB Er
  1. Er is geen corresponderende PROG n voor een GOSUB PROG n.
  2. Er is een poging gedaan om naar een programmagebied te springen waarin geen programma is opgeslagen.
EQN SAVE Er
Er is een poging gedaan om een vergelijking op te slaan in een programmagebied dat al een opgeslagen programma bevat.
EMPTY Er
Er is een poging gedaan om een programma uit te voeren vanuit een gebied zonder een vergelijking of programma.
MEMORY Er
  1. De geheugenuitbreiding overschrijdt de resterende stappen in het programma.
  2. Er is een poging gedaan om een geheugen te gebruiken terwijl er geen geheugen is uitgebreid.
DUPLICATE
De labelnaam is reeds in gebruik.
Druk op CL/ESC om een foutbericht te wissen.