HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP en Compaq pc's - USB-apparaten werken onverwachts niet meer (Windows XP)

De verbinding van een USB-apparaat, zoals een camera, scanner of printer, wordt onverwachts verbroken waarna het USB-apparaat niet meer werkt. Het USB-apparaat werkt wanneer Windows start, maar werkt later niet meer.
Schakel energiebeheer op de USB-hub uit
Windows XP probeert bij sommige apparaten USB uit te schakelen wanneer een apparaat niet wordt gebruikt. Dit wordt gedaan om energie te besparen. Het wekt mogelijk niet in verschillende omstandigheden en kan veroorzaken dat USB-apparaten niet meer werken. Ga als volgt te werk om dit probleem op te lossen:
  1. Klik op Start en klik met de rechtermuisknop op Deze computer.
  2. Klik op Eigenschappen en vervolgens op Hardware.
  3. Klik op Apparaatbeheer.
  4. Dubbelklik op Universal Serial Bus Controllers.
  5. Klik met de rechtermuisknop op USB-hoofdhub en klik vervolgens op Eigenschappen.
  6. Klik op Energiebeheer.
  7. Verwijder de selectiemarkering uit het selectievakje De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen.
  8. Herhaal stap 5 tot en met 7 voor elke USB-hoofdhub.
  9. Klik op OK en sluit Apparaatbeheer af.
 opmerking:
Als u het probleem niet hebt kunnen oplossen met de procedures in dit document, is de USB mogelijk defect. Als u de computer na 2001 hebt gekocht, bevat deze waarschijnlijk een softwareprogramma met de naam PC Doctor. Gebruik PC Doctor om USB-problemen te controleren voordat u de ondersteuning belt of de computer laat repareren. Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument PC Doctor gebruiken voor meer informatie over het testen op USB-problemen. Als u een foutbericht ontvangt nadat u een test hebt uitgevoerd, Contact HP (in het Engels) voor hulp. Schrijf het nummer van de foutcode op, zodat u dit kunt doorgeven aan een medewerker van de ondersteuning.
 opmerking:
Als u op een van de bovenstaande koppelingen klikt, verlaat u de website van Hewlett-Packard. HP heeft geen invloed op informatie buiten de website van HP en draagt hiervoor geen verantwoordelijkheid.