HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP en Compaq desktop-pc's - Toepassingsherstel gebruiken (Windows 9x, Me en XP)

Dit document is van toepassing op HP desktop-pc's met Windows 95, 98, Me en XP.
In dit document wordt uitgelegd hoe u een oorspronkelijk softwareprogramma of oorspronkelijke driver herstelt met HP toepassingsherstel.
 opmerking:
Als u een upgrade voor het besturingssysteem hebt uitgevoerd, de versie van Windows op uw computer hebt gewijzigd of de herstelpartitie hebt verwijderd, kunt u Toepassingsherstel niet gebruiken.
Afbeelding : Schermafbeeldingen van het hulpprogramma toepassingsherstel
Software en drivers herstellen in Windows XP
Voer de volgende stappen in de aangegeven volgorde uit om een softwaretoepassing of driver te herstellen met Toepassingsherstel:
 opmerking:
De schermafbeeldingen en paden voor het startmenu voor uw computer kunnen anders worden weergegeven dan die in de onderstaande procedures. De afbeeldingen zijn echter gebaseerd op hetgeen wordt weergegeven op alle HP desktopcomputers die met Windows XP zijn uitgerust.
Toepassingsinstallatie
Verwijder eerst de toepassing als deze nog is geïnstalleerd voordat u een eerder geïnstalleerde softwaretoepassing opnieuw installeert. Voer hiertoe de volgende stappen uit:
  1. Klik op Start, Configuratiescherm en vervolgens op Software.
  2. Klik op de softwaretoepassing die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.
  3. Er verschijnt een venster waarin u bevestigt dat u de toepassing wilt verwijderen. Klik op OK.
  4. Klik op Einde.
  5. Start de computer opnieuw op door achtereenvolgens te klikken op Start, Uitschakelen en Opnieuw opstarten.
Zodra de softwaretoepassing is verwijderd, installeert u de toepassing opnieuw met behulp van Toepassingsherstel. Voer hiertoe de volgende stappen uit:
  1. Klik op Start, Alle programma's en vervolgens op Hewlett-Packard of Compaq.
     opmerking:
    Als de map Hewlett-Packard of Compaq niet verschijnt, gaat u naar de volgende stap.
  2. Klik vervolgens op een van de onderstaande mappen (er is maar één map beschikbaar; dit is afhankelijk van het model van uw computer):
    • HP Pavilion PC Tools,
    • Compaq Presario PC Tools,
    • PC Help and Tools of
    • PC Recovery Tools.
    Afbeelding : VOORBEELD van een mogelijk beginpad.
  3. Klik op HP of Compaq Toepassingsherstel.
  4. Selecteer Toepassing installeren en klik op Volgende.
    Afbeelding : Venster Toepassings- en driverherstel
  5. Selecteer de naam van de software die moet worden geïnstalleerd en klik op Installeren.
    Afbeelding : Lijst met toepassingen
  6. Zodra de installatie is voltooid, klikt u op OK en Afsluiten.
  7. Start de computer opnieuw op. De softwaretoepassing is hersteld.
Driverinstallatie
Voordat u de oorspronkelijke driver die met de computer werd geleverd opnieuw installeert, moet u ervoor zorgen dat de driver beschikbaar is in Toepassingsherstel. Dit doet u als volgt:
  1. Klik op Start, Alle programma's en vervolgens op Hewlett-Packard of Compaq.
     opmerking:
    Als de map Hewlett-Packard of Compaq niet verschijnt, gaat u verder met de volgende stap.
  2. Klik vervolgens op een van de onderstaande mappen (er is maar één map beschikbaar; dit is afhankelijk van het model van uw computer):
    • HP Pavilion PC Tools,
    • Compaq Presario PC Tools,
    • PC Help and Tools of
    • PC Recovery Tools.
    Afbeelding : VOORBEELD van een mogelijk beginpad.
  3. Klik op HP of Compaq Toepassingsherstel.
  4. Selecteer Driver installeren en klik op Volgende.
    Afbeelding : Venster Toepassings- en driverherstel
  5. Bekijk de lijst met beschikbare drivers om te controleren of de naam van de driver die u wilt herstellen beschikbaar is. Sluit het venster door op Annuleren te klikken nadat u hebt gecontroleerd of de naam in de lijst staat.
    Afbeelding : Lijst met drivers
Verwijder vervolgens als volgt de driver die op dit moment is geïnstalleerd:
  1. Klik op Start, klik met de rechtermuisknop op Deze computer en kies Eigenschappen.
  2. Klik op het tabblad Hardware en vervolgens op de knop Apparaatbeheer.
  3. Dubbelklik op het gedeelte met de driver die u wilt verwijderen en verwijder de vermelding van de driver. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de vermelding en selecteer de optie Installatie ongedaan maken.
    Afbeelding : Apparaatbeheer
     opmerking:
    Er kan een waarschuwing verschijnen. Klik op OK om door te gaan.
  4. Zodra de installatie ongedaan is gemaakt, klikt u op OK en start u de computer opnieuw op.
Nadat de driver is verwijderd, installeert u de nieuwe driver als volgt:
  1. Open Toepassingsherstel opnieuw.
  2. Selecteer Driver installeren en klik op Volgende.
  3. Selecteer de naam van de driver en klik op Installeren.
    Afbeelding : Lijst met drivers
  4. Zodra de installatie is voltooid, klikt u op OK en Afsluiten.
  5. Start de computer opnieuw op. De driver is hersteld.
Er doen zich fouten met betrekking tot XP-machtigingen voor.
Er verschijnt een machtigingsfout nadat u hebt geprobeerd Toepassingsherstel te openen. In Windows XP zijn beheerdersrechten vereist om reservekopieën te maken of de herstelprocedure vanuit Windows XP uit te voeren. Als u bent aangemeld als gast, wordt de herstelprocedure niet gestart. Als u zich wilt aanmelden met beheerdersrechten, volgt u de onderstaande stappen:
  1. Klik op Start en selecteer Afmelden.
  2. Selecteer Andere gebruiker.
    Ga verder naar de volgende stap als u Windows XP Professional gebruikt.
    Als u Windows XP Home Edition gebruikt, selecteer dan een aanmeldingsnaam met beheerdersrechten (meestal Eigenaar of de eerste naam die werd gecreëerd). Als u zich niet kunt aanmelden met beheerdersrechten, start de pc dan opnieuw op in de Veilige modus. Raadpleeg Windows XP opstarten in de Veilige modus voor meer informatie over het opstarten van de pc in de Veilige modus.
  3. Selecteer Aanmelden als Beheerder.
Software en drivers herstellen in Windows 98 en Me
Voer de volgende stappen uit om een enkel programma of enkele apparaatdriver te herstellen:
  1. Start Windows en plaats de laatste herstelschijf in het bovenste cd- of dvd-station.
    Er verschijnt een venster Driver- en toepassingsherstel.
  2. Klik op het tabblad Toepassingen of Apparaatdrivers, afhankelijk van wat u wilt herstellen.
  3. Selecteer een programma of driver uit de lijst.
  4. Klik op OK. De driver of de toepassing wordt automatisch in de oorspronkelijke staat hersteld.
    Wanneer de software geheel is hersteld, wordt een venster van Toepassingsherstel weergegeven.
  5. Klik op Doorgaan om een andere toepassing te herstellen, klik op Opnieuw opstarten om de computer opnieuw op te starten, of klik op Sluiten om te stoppen.
Volledige directory's en bestanden vanaf herstelschijven herstellen (alleen voor Windows Me en eerder)
Soms kan het nodig zijn om alleen de bestanden en mappen van een specifieke directory te herstellen (bijvoorbeeld wanneer een map per ongeluk is verwijderd). Het is niet nodig een volledig systeemherstel uit te voeren als u alleen enkele bestanden of mappen wilt herstellen. Gebruik in plaats daarvan opties voor selectief herstel om alle bestanden in een directory of pad te herstellen.
  1. Plaats de herstelschijf in het bovenste station en start de computer opnieuw op. Gebruik de tweede schijf als de HP Pavilion met twee herstelschijven werd geleverd.
  2. Navigeer door de eerste welkomst-/waarschuwingsvensters van het herstel. Druk na het Waarschuwingsvenster op F10 als het modelnummer van de HP Pavilion begint met de nummers 50, 51, 53, 70, 71, 72, 73 of 74. Als er geen selectief herstel verschijnt, probeer het dan door op Ctrl of Alt te drukken en deze toets ingedrukt te houden voordat u op F10 drukt.
  3. Selecteer Selectief herstel in het menu Geavanceerde opties of Opties en druk op Enter.
  4. Typ C:\*.* in het weergegeven veld om alle originele bestanden te herstellen naar het bijbehorende pad op de vaste schijf. Voer een meer gedetailleerd pad in om alleen de bestanden in een bepaalde directory te herstellen, bijvoorbeeld: C:\Progra~1\Maxis\*.*
De juiste naam voor de driver voor uw hardware vinden
Als u problemen hebt met het vinden van de juiste naam van de driver van de software voor de relevante hardware, volg dan de onderstaande stappen om de juiste softwarenaam voor een hardwarecomponent te vinden:
  1. Klik in Windows XP op Start en klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer.
    Klik in Windows 98 en Me met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer op het bureaublad van Windows.
  2. Klik in Windows XP op Eigenschappen en klik vervolgens op het tabblad Hardware. Klik in Windows 98 of Me op Eigenschappen in het menu dat wordt weergegeven.
  3. Klik op Apparaatbeheer.
  4. Klik op Bekijk apparaten op type en bekijk de lijst met apparaten.
  5. Klik op het plusteken (+) naast het apparaattype dat u zoekt.
    Afbeelding : Apparaatbeheer
  6. Noteer de vermeldingen die onder het apparaattype worden weergegeven.
  7. Aan de hand van deze naam kunt u bij het herstellen van de driver de juiste apparaatdriver selecteren.