HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP en Compaq pc's - Modem niet gevonden (Windows XP)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met Windows XP en een modem.
Gebruik dit document om problemen op te lossen als de computer een of meer van de volgende symptomen vertoont:
  • Foutbericht Poort reeds geopend.
  • Bericht Modem in gebruik.
  • Internetverbinding gaat verloren wanneer u een modem gebruikt om verbinding te maken.
  • Foutberichten Geen kiestoon.
  • Modem verdwijnt uit Apparaatbeheer.
  • herhaaldelijk testen met PC Doctor (hulpprogramma voor help en ondersteuning) mislukt.
Bepaalde softwareproducten (zoals AOL en Quicken) gebruiken internet voor updates. Soms leidt dit ertoe dat Windows XP de modembestanden en -instellingen bijwerkt, waarna deze problemen ontstaan.
Stap 1: Het modem uitschakelen.
Voer de volgende stappen uit:
  1. Koppel alle op de computer aangesloten apparaten los (ook printers, scanners en geheugenkaarten).
  2. Koppel het netsnoer van de computer los van het stopcontact en koppel het telefoonsnoer los van het modem.
  3. Houd, terwijl de snoeren zijn losgekoppeld, de aan/uit-knop aan de voorzijde van de computer vijf seconden ingedrukt.
  4. Sluit het netsnoer, het telefoonsnoer, het toetsenbord, de muis en de monitor weer aan.
  5. Schakel de computer weer in en probeer opnieuw een internetverbinding tot stand te brengen.
Stap 2: De driver verwijderen in de Veilige modus
  1. Zet de computer aan en druk herhaaldelijk op F8 wanneer het blauwe HP scherm verschijnt. Druk elke seconde op de toets tot een menu wordt weergegeven.
  2. Druk op de pijltoetsen omhoog of omlaag om de Veilige modus te selecteren en druk vervolgens op Enter.
  3. Druk op Enter als een scherm voor het selecteren van een besturingssysteem verschijnt.
  4. Wacht tot het Windows-aanmeldingsscherm verschijnt, klik op Administrator en geef indien nodig het wachtwoord op.
  5. Open Windows in de Veilige modus door op Ja te klikken in het bureaubladvenster dat wordt weergegeven.
    Windows wordt opgestart. In de hoeken van het scherm wordt "Veilige modus" weergegeven, er zijn minder kleuren en de resolutie is lager. Dit is normaal.
  6. Klik op Start, klik vervolgens met de rechtermuisknop op Deze computer en klik op Eigenschappen.
  7. Klik op het tabblad Hardware en klik vervolgens op Apparaatbeheer.
  8. Klik op het plusteken (+) naast Modems en klik op de modemnaam.
  9. Klik in het menu op Actie, Verwijderen en OK.
Afbeelding : Vermelding van het modem in Apparaatbeheer
Vermelding van de naam van de modem
Stap 3: Installeer de driver opnieuw.
  1. Wacht tot de installatie is voltooid. Sluit daarna alle vensters en zet de computer uit.
  2. Verwijder het netsnoer nadat de computer volledig is uitgeschakeld. Druk op de aan/uit-knop van de computer terwijl de computer is uitgeschakeld.
  3. Sluit het netsnoer opnieuw aan en zet de computer aan.
  4. Wanneer het bureaublad van Windows wordt weergegeven, worden opstartitems geladen in Windows. Kijk goed in het systeemvak (doorgaans rechtsonder, bij de klok). Er wordt een kleine ballon weergegeven die aangeeft dat Windows nieuwe hardware heeft gevonden.
    Afbeelding : Het bericht Nieuwe hardware gevonden
    Het bericht Nieuwe hardware gevonden
  5. Nadat berichten over nieuwe hardware zijn verdwenen, klikt u op Start, vervolgens met de rechtermuisknop op Deze computer, en daarna op Eigenschappen.
  6. Klik op het tabblad Hardware en klik vervolgens op Apparaatbeheer.
  7. Klik op het plusteken (+) naast Modems en controleer of de naam van het modem in de lijst staat. Herhaal stap 1 als de naam van het modem ontbreekt.
     opmerking:
    Als het modem met problemen of helemaal niet in Apparaatbeheer verschijnt, moet u de modemkaart verwijderen en opnieuw plaatsen, bij voorkeur in een andere PCI-sleuf. Gebruik het volgende HP ondersteuningsdocument voor meer informatie: Het modem vervangen.
  8. Als het modem wordt weergegeven in Apparaatbeheer en het probleem zich blijft voordoen, sluit u Apparaatbeheer en gaat u verder naar de volgende stap.
Stap 4: De driver bijwerken met behulp van Windows Update
Gebruik Windows Update om de driver voor het modem te zoeken en bij te werken. Raadpleeg Drivers en software bijwerken met Windows Update voor meer informatie.