HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP Deskjet 5550 serie printers - Inktpatronen vervangen

Inleiding
Dit document bevat informatie over de volgende onderwerpen voor de HP Deskjet 5550 printers:
  • Inktpatronen vervangen.
  • Inktpatronen kalibreren.
  • Het inktniveau controleren.
Onderdeelnummers voor inktpatronen
In de volgende tabel kunt u het onderdeelnummer voor de juiste inktpatroon vinden.
Inktpatroon
Onderdeelnummer
Selectienummer
Zwart
6656
56
Driekleuren
6657
57
Foto
6658
58
De inktpatronen vervangen
Een inktpatroon moet mogelijk worden vervangen in de volgende gevallen:
  • Problemen met de afdrukkwaliteit kunnen niet worden opgelost door de inktpatronen te reinigen.
  • Een bericht op het venster van het bedieningspaneel geeft aan dat een inktpatroon moet worden vervangen.
  • Het inktniveau is laag.
Volg de onderstaande instructies om de inktpatronen te vervangen:
Stap
Voorbeeld
1. Druk op de AAN/UIT -knop om de printer in te schakelen.
2. Open de bovenklep. De houder schuift naar het midden van de printer.
3. Open de houdervergrendeling.
4. Schuif de inktpatroon uit de inktpatroonhouder en gooi de patroon weg.
5. Haal de nieuwe inktpatroon uit de verpakking en verwijder voorzichtig de plastic tape. Houd de inktpatroon zodanig vast dat de koperen strip zich aan de onderkant bevindt.
6. Schuif de inktpatroon stevig in de houder. Zorg dat de koperen contactpunten van de inktpatroon de koperen contactpunten van de inktpatroon raken zoals aangegeven.
Koperen contactpunten
7. Sluit de houdervergrendeling.
Trek de vergrendeling naar voren.
Druk deze naar beneden om de lipjes op hun plaats te brengen.
8. Controleer of er wit papier in de printer is geladen en sluit vervolgens de bovenklep. De printer drukt automatisch een kalibratiepagina af voor een optimale afdrukkwaliteit.
De inktpatronen kalibreren
De printer voert een automatische kalibratie uit wanneer een nieuwe inktpatroon is geïnstalleerd. De printer moet echter worden gekalibreerd zodra afdrukken verkeerd worden uitgelijnd.
Volg de onderstaande instructies om de printer te kalibreren:
Stap
Instructie
1.
Dubbelklik op het icoon van de printerassistent op het bureaublad.
Als de printerassistent niet op de computer is geïnstalleerd, kan de kalibratie worden uitgevoerd met de Werkset.
2.
Selecteer Hulpmiddelen en Updates, Printeronderhoud en vervolgens Printer kalibreren om het venster Printer kalibreren te openen.
3.
Klik op Kalibreren, waarna een kalibratiepagina wordt afgedrukt.
Inktpatronen kalibreren met de Werkset
Stap
Instructies
1.
Klik met de rechtermuisknop op het printericoon op de taakbalk.
2.
Klik op HP Deskjet 5550 series Werkset openen.
3.
Selecteer de tab Apparaatservice.
4.
Klik op Apparaat kalibreren.
Het inktniveau controleren
Stap
Instructies
1.
Klik met de rechtermuisknop op het printericoon op de taakbalk.
Klik op HP Deskjet 5550 series Werkset openen.
Selecteer de tab Geschat inktniveau.