HP-asiakastuki

Ladataan...
  • Hälytys
    Tarvitsetko apua Windows 10 -päivityksen jälkeen?

Tässä on ratkaisuja yleisiin päivityksen jälkeisiin ongelmiin.

Näytä artikkeli

hp-concentra-wrapper-portlet

Toiminnot
Ladataan...

HP:n kannettavat tietokoneet: Vaihdettavan grafiikan tai kahden grafiikkasuorittimen esittely

Tämä asiakirja koskee HP:n ja Compaqin kannettavia tietokoneita.
Vaihdettavalla grafiikalla varustetuissa kannettavissa tietokoneissa on aina kaksi näytönohjainpiirisarjaa – vähän virtaa kuluttava integroitu piirisarja ja tehokas erillinen piirisarja. Tietokoneessa oleva piirisarja vaihtelee malleittain, mutta vähän virtaa kuluttavan piirisarjan on yleensä valmistanut Intel tai AMD ja tehokkaamman piirisarjan joko ATI Mobility Radeon tai AMD.
Vaihdettavalla grafiikalla varustetut HP:n tietokoneet tarjoavat seuraavat edut mobiilikäyttöön:
  • Käytettäessä vähemmän vaativia sovelluksia, tietokone säästää virtaa ja se pidentää akun käyttöikää.
  • Erillinen grafiikkasuoritin mahdollistaa korkean suorituskyvyn grafiikkaintensiivisissä sovelluksissa, kuten peleissä.
Vaihdettavan grafiikan tuen selvittäminen
Voit selvittää, onko tietokoneessasi vaihdettava grafiikka, tutkimalla työpöydän ominaisuusvalikkoa tai Laitehallinnassa lueteltuja näytönohjaimia. Jollakin seuraavista menetelmistä voit määrittää, onko kannettavassa tietokoneessasi vaihdettava grafiikka.
Vaihdettavien grafiikkojen tyypit
Tietokoneita, joissa on vaihdettava grafiikka, voi käyttää kahdessa tilassa: kiinteässä tilassa tai dynaamisessa tilassa. Vanhemmat HP:n tietokoneet tukivat kiinteää tilaa, kun taas uudet mallit tukevat dynaamista tilaa. Kiinteän tilan ohjaimia ei voi käyttää dynaamista tilaa tukevassa tietokoneessa. Dynaamisen tilan ohjaimia ei voi käyttää kiinteän tilan vaihdettavaa grafiikkaa tukevassa tietokoneessa.
 huomautus:
Dynaamisen tilan vaihdettava grafiikka otettiin käyttöön HP:n tietokoneissa, koska dynaaminen tila varmistaa parhaan mahdollisen akkukeston, ja sen asetukset voidaan määrittää mieltymysten mukaan. Dynaamisessa tilassa tietokone voi käyttää sekä integroitua että erillistä grafiikkasuoritinta ilman uudelleenkäynnistystä tai näytön nollausta. Kiinteässä grafiikkatilassa käyttäjien on muutettava tietokoneen virtatilaa nopeamman tai hitaamman suorittimen käyttöönottamiseksi.
Jotta suorituskyky on mahdollisimman hyvä kaikissa kokoonpanoissa, muista päivittää grafiikkaohjaimet ja ohjelmistot säännöllisesti. Katso lisätietoja artikkelista Ohjelmiston ja ohjainten hankkiminen.
Lisätietoja tietyistä kokoonpanoista
Mallista riippuen HP:n kannettavissa tietokoneissa on käytössä kaksi erilaista tapaa määrittää vaihdettava grafiikka. Tarkempaa tietoa dynaamisen ja kiinteän tilan määrityksistä, OpenGL:stä ja DirectX:stä on seuraavissa asiakirjoissa:

Ladataan...
Suomi