HP Customer Support

Indlæser...

HP printere - Udskriftsjob sidder fast i udskriftskøen (Windows)

Dette dokument gælder for HP-printere og computere med Windows.
Printeren kan ikke udskrive fra en computer, fordi et udskriftsjob sidder fast i udskriftskøen i Windows. Udskriftsjobbet, der sidder fast, kan ikke annulleres eller slettes og forhindrer, at yderligere udskriftsjob udskrives. Der sker ikke noget, når der klikkes på Annuller på jobbet i køen.
Figur : Eksempel på et job, der sidder fast i køen og ikke kan annulleres
 Vinduet Print Spooler i Windows viser et dokument med statussen "Sletter".
Problemet kan forekomme af forskellige årsager, f.eks. strømudfald, men omfatter altid spoolingprocessen for udskriftsjob i Windows.
For at løse dette problem skal du udføre trinene i dette supportdokument for at nulstille dit udskrivningsmiljø og fjerne eventuelle beskadigede job fra systemet.
Trin 1: Undersøg, om printeren er i pausetilstand eller offline
Hvis printeren er offline, forbliver udskriftsjob i kø, indtil printeren igen er aktiv. Åbn udskriftskøvinduet, og sørg for, at Stop udskrivning midlertidigt eller Brug printer offline ikke er valgt. Hvis et af punkterne er markeret, skal du vælge emnet for at fjerne markeringen og prøve igen. Hvis fejlen fortsætter, skal du fortsætte til næste trin.
Figur : Printerindstillinger for udskriftskø
 Vinduet Udskriftskø/Spooler med menuen Printer åben og menupunkterne Stop udskrivning midlertidigt og Brug printer Offline valgt
Trin 2: Slet jobfilerne, og genstart
Der oprettes en fil i Windows, hver gang et udskriftsjob sendes til printeren. Nogle gange kan disse filer bliver beskadiget og forårsage problemer. For at nulstille dit udskrivningsmiljø skal du slette filerne for udskriftsjobbet manuelt og genstarte både computeren og printeren.
  1. Tænd for printeren ved hjælp af tænd/sluk-knappen.
  2. Hvis du har arbejde åbent i den software, du udskriver fra, skal du gemme dit arbejde. Dit aktuelle udskriftsjob vil gå tabt, og du er nødt til at udskrive det igen på et senere tidspunkt.
  3. Søg efter "tjenester" i Windows, og klik på Tjenester på listen med resultater.
  4. Rul ned gennem listen over tjenester, og find navnet Print Spooler.
  5. Højreklik på Print Spooler, og vælg Stop.
    Figur : Valgmuligheden Stop for tjenesten Print Spooler
     Vinduet Tjenester med tjenesten Print Spooler valgt på listen Navne og med valget Stop fremhævet.
  6. Efter tjenesten er standset, skal du lukke vinduet Tjenester og bruge Windows Explorer for at gå til C:\Windows\System32\Spool\PRINTERE.
  7. Slet alle filer i mappen PRINTERE.
  8. Genstart computeren.
  9. Tænd for printeren.
  10. Prøv at udskrive igen, og læg mærke til, hvad der sker.
    • Hvis printeren starter, er du færdig.
    • Hvis udskriftsjobbet sætter sig fast igen, skal du fortsætte til næste trin.
HP leverer et gratis værktøj kaldet HP Print and Scan Doctor til diagnosticering og løsning af udskrivnings- og scanningsproblemer. Download og kør HP Print and Scan Doctor () for hurtigt og automatisk at udføre flere fejlfindingsopgaver, der er kendte for at løse dette problem. Når der klikkes på dette link, downloades HP Print and Scan Doctor vha. din internetbrowsers downloadfunktioner.
  • Hvis printeren starter, er du færdig.
  • Hvis udskriftsjobbet sætter sig fast igen, skal du fortsætte til næste trin.
Trin 4: Geninstaller printerdriveren
Hvis udskriftsjobbet fortsat sætter sig fast ved udskrivning, skal du nulstille systemfilerne for udskrivningssoftwaren ved at fjerne og geninstallere printerdriveren.
 bemærk:
Følg ikke disse trin, hvis din computer bruger Windows XP eller tidligere versioner af Windows. Du skal i stedet afinstallere din printersoftware under Tilføj eller fjern programmer i kontrolpanelet i Windows. Installer din printersoftware enten ved hjælp af installationsdisken til printeren, en fuldfunktionssoftwaredownload fra HP's websted (hvis tilgængeligt) eller ved at tilføje printeren via funktionen Tilføj ny hardware i Windows (en indbygget driver).
  1. Hvis printeren er sluttet til computeren med et USB-kabel, skal du koble USB-kablet fra printeren.
  2. Søg efter "enheder" i Windows, og klik på Enheder og printere på listen med resultater.
  3. Højreklik på ikonet for printeren, og klik på Fjern enhed.
    Computeren afinstallerer printersoftwaren.
  4. Genstart computeren.
  5. Gå til HP Support - Software og drivere for at finde og downloade printersoftware, der passer til din HP-printermodel.
  6. Installer softwaren i henhold til instruktionerne på HP's websted.
     bemærk:
    Hvis du anvender en USB-forbindelse, skal du først tilslutte kablet, når du bliver bedt om at gøre det under softwareinstallationen.
  7. Prøv at udskrive igen, og læg mærke til, hvad der sker.
    • Hvis printeren starter, er du færdig.
    • Hvis udskriftsjobbet sætter sig fast igen, skal du fortsætte til næste trin.
Trin 5: Andre ting, du kan prøve
Hvis udskriftsjobbet fortsat sidder fast, kan følgende handlinger bruges til at løse problemer i forbindelse med udskriftsjob, der ikke udskrives.

Indlæser...
Danmark