HP Customer Support

Indlæser...

HP printere - Udskriftsjob sidder fast i udskriftskøen (Windows)

Dette dokument gælder for HP-printere og computere med Windows.
Printeren kan ikke udskrive fra en computer, fordi et udskriftsjob sidder fast i udskriftskøen i Windows. Udskriftsjobbet, der sidder fast, kan ikke annulleres eller slettes og forhindrer, at yderligere udskriftsjob udskrives. Der sker ikke noget, når der klikkes på Annuller på jobbet i køen.
Figur : Eksempel på et job, der sidder fast i køen og ikke kan annulleres
 Vinduet Print Spooler i Windows viser et dokument med statussen "Sletter".
Problemet kan forekomme af forskellige årsager, f.eks. strømudfald, men omfatter altid spoolingprocessen for udskriftsjob i Windows.
Trin 1: Slet jobfilerne, og genstart
Der oprettes en fil i Windows, hver gang et udskriftsjob sendes til printeren. Nogle gange kan disse filer bliver beskadiget og forårsage problemer. For at nulstille dit udskrivningsmiljø skal du slette filerne for udskriftsjobbet manuelt og genstarte både computeren og printeren.
  1. Sluk for printeren ved hjælp af tænd/sluk-knappen, og tag printerens netledning fra stikkontakten.
  2. Gem dit arbejde. Når du udfører disse trin, går dit aktuelle udskriftsjob tabt og skal udskrives igen.
  3. Åbn Windows tjenester på en af følgende måder:
    • Søg efter "tjenester" i Windows, og klik på Tjenester på listen med resultater.
    • Tryk på Windows-tasten på tastaturet, ( ) + R, indtast services.msc i vinduet, som åbnes, og klik derefter på OK.
  4. Rul ned gennem listen over tjenester, og find navnet Print Spooler.
  5. Højreklik på Print Spooler, og vælg Stop.
    Figur : Valgmuligheden Stop for tjenesten Print Spooler
     Vinduet Tjenester med tjenesten Print Spooler valgt på listen Navne og med valget Stop fremhævet.
  6. Efter tjenesten er standset, skal du lukke vinduet Tjenester og bruge Windows Explorer for at gå til C:\Windows\System32\Spool\PRINTERE.
  7. Slet alle filer i mappen PRINTERE.
  8. Luk computeren ned i Windows.
  9. Sørg for, at din printer har været frakoblet i mindst 60 sekunder, og sæt derefter netledningen i en stikkontakt.
  10. Tænd for printeren ved hjælp af tænd/sluk-knappen på printeren.
  11. Tænd computeren, og vent, til Windows er startet.
  12. Prøv at udskrive igen, og læg mærke til, hvad der sker.
    • Hvis printeren starter, er du færdig.
    • Hvis udskriftsjobbet sætter sig fast igen, skal du fortsætte til næste trin.
HP leverer et gratis værktøj kaldet HP Print and Scan Doctor til diagnosticering og løsning af udskrivnings- og scanningsproblemer. Download og kør HP Print and Scan Doctor for hurtigt og automatisk at udføre flere fejlfindingsopgaver, der kan løse dette problem. Når der klikkes på dette link, er HP Print and Scan Doctor downloadet ved hjælp af din internetbrowser.
Læs og reager på skærmbillederne i HP Print and Scan Doctor for automatisk at finde og løse eventuelle printerproblemer. Når du er færdig med at bruge HP Print and Scan Doctor, skal du prøve at udskrive.
  • Hvis printeren starter, er du færdig.
  • Hvis udskriftsjobbet sætter sig fast igen, skal du fortsætte til næste trin.
Trin 3: Geninstaller printerdriveren
Hvis udskriftsjobbet fortsat sætter sig fast ved udskrivning, skal du nulstille systemfilerne for udskrivningssoftwaren ved at fjerne og geninstallere printerdriveren.
 bemærk:
Følg ikke disse trin, hvis din computer bruger Windows XP eller tidligere versioner af Windows. Du skal i stedet afinstallere din printersoftware under Tilføj eller fjern programmer i kontrolpanelet i Windows. Installer din printersoftware enten ved hjælp af installationsdisken til printeren, en fuldfunktionssoftwaredownload fra HP's websted (hvis tilgængeligt) eller ved at tilføje printeren via funktionen Tilføj ny hardware i Windows (en indbygget driver).
  1. Hvis printeren er sluttet til computeren med et USB-kabel, skal du koble USB-kablet fra printeren.
  2. Søg efter "enheder" i Windows, og klik på Enheder og printere på listen med resultater.
  3. Højreklik på ikonet for printeren, og klik på Fjern enhed.
    Computeren afinstallerer printersoftwaren.
  4. Genstart computeren.
  5. Gå til HP Support - Software og drivere for at finde og downloade printersoftware, der passer til din HP-printermodel.
  6. Installer softwaren i henhold til instruktionerne på HP's websted.
     bemærk:
    Hvis du anvender en USB-forbindelse, skal du først tilslutte kablet, når du bliver bedt om at gøre det under softwareinstallationen.
  7. Prøv at udskrive igen, og læg mærke til, hvad der sker.
    • Hvis printeren starter, er du færdig.
    • Hvis udskriftsjobbet sætter sig fast igen, skal du fortsætte til næste trin.
Trin 4: Andre ting, du kan prøve
Hvis udskriftsjobbet fortsat sidder fast, kan følgende handlinger bruges til at løse problemer i forbindelse med udskriftsjob, der ikke udskrives.