HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP Photosmart 7150, 7200, 7345, 7350, 7400 en 7900 printerserie - Papierstoringen oplossen en voorkomen

Inleiding
Dit document bevat informatie over het oplossen en voorkomen van papierstoringen bij de HP Photosmart printers. Volg de volgende instructies om een papierstoring op te lossen.
 let op:
Trek het vastgelopen papier niet via de voorkant uit de printer, tenzij het papier niet via de achterzijde van de printer kan worden verwijderd. Papier dat via de voorkant van het apparaat wordt verwijderd, kan mechanische schade aan de printer veroorzaken.
Een papierstoring in de module voor dubbelzijdig afdrukken (C8955A) verhelpen
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer uit te zetten.
  2. Druk op de knop op de bovenzijde van de module voor dubbelzijdig afdrukken en laat de toegangsklep zakken.
  3. Verwijder het vastzittende papier voorzichtig uit de module.
  4. Sluit de toegangsklep.
Een papierstoring in de module voor dubbelzijdig afdrukken (Q5712A) verhelpen
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer uit te zetten.
  2. Druk op de vergrendelingsknoppen aan de uiteinden van de module.
  3. Trek de module voor dubbelzijdig afdrukken recht uit de printer.
  4. Vind de inkeping in het midden van de bovenste klep op de achterkant van de module.
  5. Draai de achterzijde van de bovenste klep naar boven in de richting van de voorkant van de eenheid.
  6. Als de bovenste klep eenmaal open is, draai de papiergeleider uit de module voor dubbelzijdig afdrukken.
  7. Verwijder het vastzittende papier voorzichtig uit de module.
  8. Sluit de papiergeleider en daarna de bovenklep.
  9. Installeer de adapter weer op de printer.
Een papierstoring verhelpen in de module voor dubbelzijdig afdrukken met een 4x6 papierlade (Q3032A)
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer uit te zetten.
  2. Maak de vergrendeling los die aan de achterkant van de module voor dubbelzijdig afdrukken zit.
  3. Draai de papierlade in de richting van de printer.
  4. Draai de papiergeleider weg van de printer.
  5. Verwijder het vastzittende papier voorzichtig uit de module.
  6. Sluit zowel de papiergeleider als de papierlade.
  7. Sluit de vergrendeling.
Een papierstoring achter in de printer verhelpen
Indien een module voor dubbelzijdig afdrukken is aangesloten en de papierstoring in de achterzijde van de printer zit, voer dan de volgende stappen uit:
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer uit te zetten.
  2. Druk tegelijkertijd op beide ontgrendelknoppen aan weerszijden van de module om de module te verwijderen.
  3. Verwijder het vastzittende papier voorzichtig uit de module.
  4. Bevestig de module weer aan de printer.
Als de achterklep is bevestigd en de papierstoring in de achterzijde van de printer zit, voert u de volgende stappen uit:
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer uit te zetten.
  2. Om de achterklep te openen, draait u de knop op de achterklep tegen de richting van de klok in of duwt u beide grendels naar binnen. Verwijder vervolgens de deur.
  3. Verwijder het vastzittende papier voorzichtig uit de printer.
  4. Sluit de klep aan de achterzijde. Draai de knop naar rechts om ervoor te zorgen dat de achterklep goed gesloten is; anders zal het bericht "Achterklep/module ontbreekt" op het scherm verschijnen.
Photosmart printers: Vastgelopen papier verwijderen uit de printer
Als de papierstoring niet via de achterkant van de printer kan worden verwijderd, neemt u de volgende stappen.
  1. Maak de USB-kabel los van de printer, indien dit van toepassing is.
  2. Druk op de aan/uit-knop om de printer uit te zetten.
  3. Open de bovenklep. Koppel het netsnoer los van de printer.
    In het geval van de HP Photosmart 7550 printer bestaat de bovenklep uit één groot deel dat niet open kan. Bij deze printer dient u de klep voor de printcartridges te openen en dan het netsnoer los te koppelen.
  4. Indien van toepassing, ontkoppel de LPT-kabel aan de achterzijde van de printer.
  5. Verwijder het papier uit de papierinvoerlade.
     opmerking:
    Als er meerdere vellen zijn vastgelopen, pakt u een vel in het midden van de stapel vast en trekt u het met stevige, gelijkmatig verdeelde druk naar u toe. Als u één of twee vellen papier uit het midden van de stapel verwijdert, vermindert u de druk en kan de rest van het papier worden verwijderd.
  6. Nadat u het papier heeft verwijderd, controleer binnenin de printer om zeker te zijn dat er geen stukken papier in de printer zijn achtergebleven.
  7. Als er onlangs etiketten werden afgedrukt, controleert u of er geen etiketten vastzitten in de printer. Indien dit zo is, trekt u ze voorzichtig los.
  8. Sluit de bovenkant van de printer, bevestig de achterklep of de module voor dubbelzijdig afdrukken weer, steek het netsnoer in het stopcontact en schakel de printer in.
  9. Druk op de knop ANNULEREN/NEE of OK op het paneel aan de voorzijde van de printer om de melding van de papierstoring te verwijderen.
  10. Als de papierstoring of de melding ervan is opgeheven, drukt u het document opnieuw af.
  11. Als de papierstoring hiermee niet is opgelost, herhaalt u stappen 1-9 nogmaals. Als de foutmelding daarna nog steeds niet verholpen is, neemt u contact op met HP voor ondersteuning.
     opmerking:
    Wanneer de wagen met printcartridges blijft vastzitten nadat de papierstoring is verholpen, dan moeten de inktpatronen worden verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Raadpleeg het gedeelte Printcartridges vervangen in de gebruikershandleiding voor instructies.
Applicatie printers: Vastgelopen papier verwijderen uit de printer
Als de papierstoring niet via de achterkant van de printer kan worden verwijderd, neemt u de volgende stappen.
  1. Verwijder de USB-kabel aan de achterzijde van de printer.
  2. Verwijder alle losse vellen papier uit de papierlade.
     opmerking:
    Als er meerdere vellen papier vastzitten, verwijdert u eerst enkele vellen in het midden van de stapel en herhaalt u dit tot alle vellen verwijderd zijn.
  3. Druk op de aan/uit-knop om de printer uit te schakelen en wacht ongeveer een minuut tot de printer volledig uitgeschakeld is.
  4. Zet de printer weer aan. De printer zou de pagina bij het opstarten moeten uitwerpen.
  5. Als de pagina nog steeds vastzit, zet u de printer uit en wacht u ten minste één minuut voordat u met de volgende stap doorgaat.
  6. Verwijder het netsnoer aan de achterzijde van de printer.
  7. Trek het papier langzaam en voorzichtig uit de voorkant van de printer.
     opmerking:
    De printer kan beschadigd raken als het papier er te snel uit wordt getrokken.
  8. Verbind het netsnoer weer zodra de papierstoring verholpen is.
  9. Schakel de printer in.
Papierstoringen vermijden
  • Gebruik geen extreem glad, glanzend of gecoat papier tenzij dit speciaal voor de HP Photosmart printers is ontwikkeld.
  • Gebruik geen meerdelige formulieren (zoals formulieren in twee- of drievoud).
  • Gebruik geen gescheurd, stoffig, vochtig, gekreukeld of gekruld papier.
  • Gebruik geen papier met opkrullende randen of papier dat niet plat blijft liggen.
  • Controleer of de uitvoerlade correct is geïnstalleerd.
  • Zorg ervoor dat de papiergeleiders niet zo strak tegen het papier drukken dat het papier omkrult in de invoerlade. De papierbreedtegeleider moet tegen de linkerzijde van het papier worden geplaatst. De papierlengtegeleider moet tegen de achterzijde van de stapel papier worden geplaatst.
  • Plaats maximaal 100 vellen van 75 g/m² papier in de papierlade.
  • Zorg dat er niet meer dan 50 vel papier in de uitvoerlade ligt.
  • Gebruik geen papier dat langer is dan 356 mm.
  • Plaats geen verschillende soorten papier in de papierlade.
     opmerking:
    Als de papierstoringen blijven optreden, probeert u af te drukken met andere afdrukmedia of papiersoorten. Raadpleeg de met de HP printer meegeleverde Gebruikershandleiding voor de specificaties en voor ondersteunde afdrukmaterialen.