HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

Een HP All-in-One of Faxproduct gebruiken op een PBX, ISDN of DSL telefoonsysteem

Inleiding
Alle ITU Group 3 faxapparaten (zoals de HP All-in-One en fax producten) zijn met name bestemd voor gebruik met traditionele analoge telefoondiensten. Ze zijn niet bestemd voor de PBX, ISDN, of DSL lijnen.
HP All-in-One en fax producten worden niet op PBX, ISDN, of DSL lijnen ondersteund, maar zou wel kunnen werken met de juiste setup en apparatuur. Zie het gedeelte PBX, ISDN, of DSL van dit document voor aanvullende informatie.
Om informatie of ondersteuning te krijgen, moet u contact op nemen met de serviceprovider voor uw telefoon of uw systeembeheerder.
PBX
PBX-systemen werken anders dan een standaardlijn. Het PBX-systeem beschikt wellicht niet over een standaard kiestoon die de fax herkent totdat de toegangscode (meestal een 9) wordt gekozen.
Enkele HP All-in-One producten beschikken over de keuze-optie "Verbonden via een FBX-telefoonsysteem". Als deze optie beschikbaar is, kunt u deze vinden via de Director in het tabblad Kiezen onder Faxinstellingen. Met deze selectie kan het faxproduct het nummer kiezen zonder eerst te controleren of er een kiestoon is. Omdat PBX-telefoonsystemen geen standaard-ingespreksignaal hebben, annuleert de HP All-in-One de fax na 60 seconden als deze geen verbinding kan maken met een ander faxapparaat of een ingespreksignaal ontvangt.
Op een PBX-systeem, kan de fax te snel kiezen. Voer een pauze in tijdens het kiezen net voor en na het eerste nummer. Voer een pauze in met de knop Opnieuw kiezen / Pauze als u vanaf het bedieningspaneel kiest of voer een streepje (-) in als u kiest vanuit de software of via een snelkiesnummer.
 opmerking:
Voer een pauze aan het begin in door een willekeurige toets in te drukken, BACKSPACE, Opnieuw kiezen/Pauze (bijvoorbeeld, -9-1234567).
Neem contact op met de systeembeheerder voor de telefonie voor aanvullende ondersteuning.
ISDN
ISDN is een technologie van een telefoonmaatschappij die digitale service levert in stappen van 64 Kb/s-kanalen. De telefoonmaatschappij installeert de service in de telefoonlijnen om deze digitaal geschakelde verbindingsservice te ondersteunen.
Door op een analoge telefoonpoort (ook wel een R-interface poort genoemd) middels een ISDN terminaladapter de HP All-in-One of het faxproduct aan te sluiten, kan deze functioneren op een ISDN-service.
Neem contact op met de ISDN-provider voor meer informatie en voor het aanvragen van een R-interface adapter.
DSL
Digital subscriber line (DSL) maakt gebruik van digitale technologie waardoor via breedband informatie via koperen telefoondraden kan worden verzonden. Digitale data wordt direct naar de computer als digitale data (in plaats van analoog) verzonden en hierdoor kan de telefoonmaatschappij een bredere bandbreedte gebruiken voor het verzenden van gegevens naar de desbetreffende bestemming. XDSL is een algemene referentie naar de verschillende varianten van DSL, zoals ADSL, HDSL, en RADSL.
DSL-diensten hebben een am-radiogolf nodig met een bereik van 600 KHz tot 2.2 GHz. De HP All-in-One producten zijn allemaal ITU Groep-3-faxapparaten die werken op ongeveer 200 KHz (onder de DSL-capabiliteit) en zijn niet rechtstreeks compatibel met digitale signalen.
Tijdens de installatie van de DSL-lijn kan echter het signaal worden gesplit, zodat een deel van de bandbreedte wordt gebruikt voor het verzenden van analoge signalen (voor spraak en fax) en de resterende bandbreedte voor het verzenden van digitale gegevens. Hierdoor kunt u gelijktijdig de telefoon en het faxapparaat en de computer op dezelfde lijn gebruiken. Als u informatie over DSL opvraagt bij uw serviceprovider, vraag dan naar de mogelijkheid tot het splitten van de lijn om de telefoonlijn te gebruiken voor spraak- en faxoproepen terwijl de computer op Internet is aangesloten.
 opmerking:
Niet alle printers en faxapparatuur zijn compatibel met DSL-service. HP garandeert niet dat HP All-in-One of het faxproduct compatibel is met alle DSL-servicelijnen of -providers.
Raadpleeg de volgende installatieopties voor het gebruik van een DSL-lijn met de HP All-in-One of fax producten.
Installatieoptie 1
De HP All-in-One of het faxproduct kan via een telefoonaansluiting worden aangesloten met hier tussen in een inline filter. Gebruik deze optie als de DSL-router niet in dezelfde aansluiting zit als de fax. Als de fax wordt aangesloten zonder filter, zal er storing optreden tijdens het faxen.
Afbeelding : Configureren optie 1
1- Telefoonaansluiting
2- Inline filter
3- HP All-in-One of faxproduct
Installatieoptie 2
Als de HP All-in-One of het faxproduct oips dezelfde telefoonaansluiting wordt aangesloten als de PC, moeten de fax- en PC-aansluiting worden gesplit met een router. Om deze installatie te gebruiken, moet de router beschikken over een ingebouwd DSL-filter (zoals de Cisco 675 router) om te garanderen dat het DSL-signaal wordt gefilterd in de fax-aansluiting.
Afbeelding : Configureren optie 2
1- Telefoonaansluiting
2- DSL-router met ingebouwde router
3- PC
4- HP All-in-One of faxproduct
Installatieoptie 3
Als de HP All-in-One of het faxproduct op dezelfde telefoonaansluiting wordt aangesloten als de PC, moeten de fax- en PC-aansluiting worden gesplit met een router. Als de router geen ingebouwd DSL-filter (zoals een Cisco 678 router) heeft, hebt u een inline filter nodig om tussen de fax en router te installeren zodat het DSL-signaal bij de printeraansluiting wordt gefilterd.
Afbeelding : Configureren optie 3
1- Telefoonaansluiting
2- DSL-router (zonder ingebouwd filter)
3- PC
4- Inline filter
5- HP All-in-One of faxproduct
Installatieoptie 4
Als de HP All-in-One of het faxproduct wordt aangesloten op dezelfde telefoonaansluiting als de PC met een ingebouwd filter, hoeven de fax- en PC-aansluitingen niet worden gesplit middels een router. De fax kan rechtstreeks op de PC worden aangesloten.
Afbeelding : Configureren optie 4
1- Telefoonaansluiting
2- PC met ingebouwd filter
3- HP All-in-One of faxproduct
4- Telefoon of antwoordapparaat
Installatieoptie 5
Als de HP All-in-One of het faxproduct wordt aangesloten op dezelfde telefoonaansluiting als de PC zonder een ingebouwd filter, moeten de fax- en PC-aansluitingen worden gesplit middels een filter.
Afbeelding : Configureren optie 5
1- Telefoonaansluiting
2- PC (zonder ingebouwd filter)
3- Inline filter
4- HP All-in-One of faxproduct
5- Telefoon of antwoordapparaat
Installatieoptie 6
De HP All-in-One of faxproduct kan ook worden aangesloten op dezelfde telefoonaansluiting als een PC middels een splitter.
Afbeelding : Configureren optie 6
1- Telefoonaansluiting en splitter
2- Inline filter
3- HP All-in-One of faxproduct
4- Telefoon of antwoordapparaat
5- DSL-Router
6- PC
 opmerking:
HP adviseert om de installatieopties ISDN-lijn en DSL-lijn te bespreken met de serviceprovider. Deze voorbeelden worden gegeven als gunst bij het oplossen van problemen met betrekking tot het aansluiten van een HP All-in-One of faxproduct op een DSL-lijn.