HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP Officejet G-serie All-in-One - Onderhoud en reiniging

Probleem:
Hoe moet ik mijn HP OfficeJet G-serie reinigen en onderhouden?
Oplossing
Lees onderstaande informatie.
Algemeen
De HP Officejet G-serie is ontworpen om maximaal 5000 pagina's per maand af te drukken. Door de HP OfficeJet G-serie goed te onderhouden en te reinigen, kunt u de levensduur verlengen en een goede werking waarborgen. Volg onderstaande procedures ongeveer elke zes maanden afhankelijk van gebruik en de omgeving. Reinig de HP Officejet G-serie vaker als het apparaat vaak wordt gebruikt of in een vuile omgeving.
 waarschuwing:
Koppel het netsnoer los voordat u de reinigingsprocedure start.
 let op:
Schoonmaakmiddel mag nooit rechtstreeks in het apparaat worden gesproeid. Telkens wanneer u een onderdeel reinigt, moet dit grondig worden drooggemaakt voordat u verder gaat.
Buitenkant
Gebruik een zachte doek die is bevochtigd met water om de buitenkant van het apparaat, het toetsenblok en het bedieningspaneel schoon te maken. Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met een mild reinigingsmiddel.
 opmerking:
U wordt aangeraden om gezuiverd of gedestilleerd water te gebruiken.
Componenten
Glasplaat
Een vuile glasplaat (vingerafdrukken, vlekken, haar, enzovoort) kan de prestaties met wel een halve minuut vertragen en beïnvloedt de nauwkeurigheid van speciale functies zoals Aan pagina aanpassen en Klonen. Dit komt doordat het apparaat de vlekken op de glasplaat verwerkt.
  1. Zet het product uit, koppel het netsnoer los en open de klep.
  2. Reinig de glasplaat met een zachte, niet-pluizende doek die licht is bevochtigd met isopropylalcohol.
De binnenkant van de documentklep
Klein vuil kan zich ook ophopen op de witte documentcover onder de klep van het apparaat. Houd de binnenkant schoon zodat dit de prestaties of de nauwkeurigheid van speciale functies zoals Aan pagina aanpassen en Klonen niet verslechtert. Gebruik hiervoor geen papieren doekjes omdat dit krassen aan de binnenkant kan veroorzaken.
  1. Zet het product uit, koppel het netsnoer los en open de klep.
  2. Reinig de binnenkant van de witte documentcover met een zachte, pluisvrije doek die is bevochtigd met een glasreiniger zonder schuurmiddel. Reinig voorzichtig om het vuil los te weken; schrob de binnenkant niet.
  3. Reinig de binnenkant met een zeem of zachte doek.
Een zelftestrapport afdrukken
Het zelftestrapport geeft aan of het apparaat goed werkt. Dit rapport kan ook worden gegenereerd vanaf het frontpaneel. Ga als volgt te werk om het rapport te genereren vanaf het frontpaneel:
  1. Druk op Menu.
  2. Kies een van onderstaande opties:
    • Voor de modellen G55 of G55xi drukt u op 2 en daarna opnieuw op 2.
    • Voor de modellen G85, G85xi of G95 drukt u op 3 en vervolgens op 5.
Het apparaat drukt een rapport af, met daarin het volgende:
  • Productinformatie: Deze informatie is nodig wanneer u HP Klantenondersteuning belt voor hulp.
  • Testpatronen voor cartridges: De linkerpatronen zijn voor de zwarte cartridge; de rechterpatronen zijn voor de kleurencartridge. Reinig de cartridges als er onderbrekingen in de lijnen zijn (voor meer informatie, zie De printcartridges reinigen).
  • Vulpatronen voor cartridges: Als lijnen onderbroken zijn (dus openingen of strepen bevatten), is het mogelijk dat een van de cartridges bijna leeg is. Vervang de betreffende cartridge en voer opnieuw een zelftest uit.
  • Marge-aanduidingen: De lijnen op elke zijde, bovenaan en onderaan de pagina geven de afdrukmarges aan.
De printcartridges reinigen
De cartridges hebben microscopisch kleine spuitmondjes die verstopt kunnen raken als deze langer dan enkele minuten aan de buitenlucht worden blootgesteld. Het apparaat is ontworpen om te voorkomen dat de spuitmondjes opdrogen wanneer het apparaat niet-actief is en wanneer het is uitgeschakeld met de aan/uit-knop op het frontpaneel. Een cartridge die gedurende lange tijd niet is gebruikt, kan ook verstopt raken, waardoor de afdrukkwaliteit kan afnemen.
Reinig de inktcartridges als het zelftestrapport strepen of witte lijnen door de gekleurde balken bevat. Reinig de cartridges niet onnodig. Dit verspilt inkt en verkort de levensduur van de cartridges.
Als de kopieer- of afdrukkwaliteit nog steeds slecht is na het reinigen van de cartridges, vervang dan de betreffende cartridge.
De reinigingspagina afdrukken vanaf het frontpaneel:
  1. Druk op Menu.
  2. Druk op 3 en vervolgens op 1 voor modellen G55 of G55xi. Druk op 7 en daarna op 1 voor de modellen G85, G85xi en G95.
Er wordt een pagina afgedrukt om het reinigen te bevestigen. U kunt de pagina weggooien of recyclen.
De reinigingspagina afdrukken met de computer:
  1. Klik in Director op Instellingen en kies Onderhoud.
  2. Klik op Cartridges reinigen.
  3. Klik op Sluiten wanneer u klaar bent.
Op een Macintosh kunnen cartridges alleen worden gereinigd vanaf het frontpaneel.
Er wordt een pagina afgedrukt om het reinigen te bevestigen. U kunt de pagina weggooien of recyclen.
Papierrollen
De drie grote papierrollen bevinden zich in het apparaat en zijn bereikbaar via de achterste toegangsklep of door het accessoire voor HP dubbelzijdig afdrukken te verwijderen als het apparaat dit heeft. Deze rollen moeten alleen worden gereinigd als het apparaat problemen heeft met het invoeren van papier in de HP Officejet G-serie. Volg onderstaande stappen in de aangegeven volgorde om de papierrollen te reinigen.
  1. Schakel de HP OfficeJet G-serie uit en haal het netsnoer uit de voedingsbron.
  2. Ontgrendel en verwijder de achterklep of het HP-accessoire voor dubbelzijdig afdrukken.
  3. Gebruik een pluisvrije doek die bevochtigd is met water om de papierrollen te reinigen. Draai de rollen voorzichtig rond om het gehele oppervlak te reinigen.
     opmerking:
    U wordt aangeraden om gezuiverd of gedestilleerd water te gebruiken.
  4. Laat de rollen drogen.
  5. Sluit en vergrendel de achterste toegangsklep of installeer het accessoire voor dubbelzijdig afdrukken opnieuw.
  6. Sluit het netsnoer van de HP OfficeJet weer aan op de voedingsbron.
Documentrollen
Modellen die zijn uitgerust met een automatische documentinvoer reinigen de documentrollen. De documentrollen voeren het originele document in van de documentlade naar de scannerglasplaat. Deze rollen moeten alleen worden gereinigd als het apparaat problemen heeft met het invoeren van papier in de HP Officejet G-serie. De documentrollen reinigen:
  1. Schakel het apparaat uit en koppel het netsnoer van de HP Officejet G-serie los van de voedingsbron.
  2. Til de bovenklep omhoog om scannerglasplaat bloot te leggen.
  3. Gebruik een pluisvrije doek die licht is bevochtigd met water om de documentrollen te reinigen. De rollen bevinden zich aan de onderkant van de bovenklep.
     opmerking:
    U wordt aangeraden om gezuiverd of gedestilleerd water te gebruiken.
  4. Laat de rollen drogen.
  5. Sluit de bovenklep.
  6. Sluit het netsnoer van de HP OfficeJet weer aan op de voedingsbron.
HP-accessoire voor dubbelzijdig afdrukken
De rollen en de buitenkant van het HP-accessoire voor dubbelzijdig afdrukken moeten worden gereinigd.
  1. Schakel de HP OfficeJet G-serie uit en koppel het netsnoer los.
  2. Gebruik een zachte doek die licht bevochtigd is met water om eventueel stof of vuil aan de buitenkant van het accessoire voor HP dubbelzijdig afdrukken weg te vegen.
  3. Verwijder het HP accessoire voor dubbelzijdig afdrukken.
  4. Druk op de knop boven op de accessoire om deze te openen.
  5. Gebruik een pluisvrije doek die bevochtigd is met water om de zes papierinvoerrollen schoon te maken.
  6. Laat de rollen drogen.
  7. Sluit de klep van het accessoire en zorg dat deze volledig is gesloten.
  8. Plaats het HP-accessoire voor dubbelzijdig afdrukken terug. Zorg ervoor dat deze op zijn plaats is vastgeklikt, anders kunnen er scheve pagina's voorkomen.
  9. Sluit het netsnoer van de HP OfficeJet weer aan op de voedingsbron.
     opmerking:
    U wordt aangeraden om gezuiverd of gedestilleerd water te gebruiken.