HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP All-in-One producten - De inkt droogt niet en geeft vlekken wanneer de volgende pagina is voltooid

Inleiding
Indien de inkt vlekken geeft, krijgt de inkt misschien niet genoeg tijd om te drogen. De droogtijd van de inkt is de tijd die tussen het afdrukken van pagina's wordt ingelast om het risico dat een pagina in de uitvoerlade vlekken veroorzaakt op de eronder liggende pagina te beperken. Deze tijd is een factor van de tijd tussen het einde van de eerste pagina en dat van de volgende pagina. Het afdrukken wordt tijdelijk gepauzeerd indien meer tijd nodig is.
De droogtijd van de inkt kan sterk variëren en is afhankelijk van de papiersoort, de instellingen van de printerdriver, de luchtvochtigheid en de temperatuur. Bovendien kunnen de papier- en afdrukinstellingen de snelheid waarmee de inkt droogt beïnvloeden:
  • De droogtijd van de inkt is voor de meeste transparanten langer dan voor andere papiersoorten.
  • Bij sommige fotopapiersoorten droogt de inkt niet correct wegens de beschermlaag die bij de productie wordt gebruikt.
  • Afdrukken in de modus Beste kan de droogtijd verlengen.
Het probleem oplossen
Indien de inkt vegen geeft, verlengt u de droogtijd. Om de droogtijd in Windows te verhogen, volgt u de onderstaande stappen:
  1. Wanneer u klaar bent om af te drukken, klik dan op Bestand en vervolgens op Afdrukken.
  2. Afhankelijk van uw driverversie klikt u op Eigenschappen, Instellingen of Voorkeuren en vervolgens volgt u afhankelijk van de optie de onderstaande stappen.
    • Voor Eigenschappen of Instellingen volgt u de volgende stappen.
      1. Klik op het tabblad Geavanceerd.
      2. In de sectie Extra droogtijd verplaatst u de schuifregelaar naar Langer.
    • Voor Voorkeuren volgt u de onderstaande stappen:
      1. Klik op het tabblad Basis.
      2. Op het tabblad Basisinstellingen drukt u op Geavanceerde functies.
      3. In de sectie Extra droogtijd verplaatst u de schuifregelaar naar Langer.
  3. Druk nog een keer af en kijk of de droogtijd nog verder moet worden verlengd.
Om de droogtijd voor een Macintosh computer te verhogen, volgt u de onderstaande stappen:
  1. In het menu Archief/Druk af selecteert u Inkt op het tabblad Algemeen.
  2. In de sectie Droogtijd verplaatst u de schuifregelaar naar Langer.
  3. Druk nog een keer af en kijk of de droogtijd nog verder moet worden verlengd.
Overige stappen die inktvegen voorkomen
Indien de inkt nog steeds vlekken geeft bij het afdrukken, probeert u een van de volgende aanbevelingen:
  • Verminder de tijd nodig om de inkt te laten drogen door de afdrukkwaliteit te verminderen tot de modus Normaal of Snel.
  • Probeer op een ander soort papier af te drukken of op papier van een andere fabrikant. De formules voor de samenstelling van het papier kunnen van fabrikant tot fabrikant verschillen en het papier kan een beschermlaag hebben dat ervoor zorgt dat de inkt sneller of trager absorbeert.
  • Wanneer u grote afbeeldingen of foto's op gewoon papier afdrukt in de modus Beste of Normaal, verbetert u de resultaten door zwaarder papier te gebruiken. Papier van 90 g/m2 (24 lb.) of meer zal niet zo snel opkrullen of vlekken geven dan lichter papier.