HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP All-in-One en faxproducten - De HP All-in-One reinigen

Inleiding
Bij normaal gebruik moet uw HP All-in-One iedere zes maanden worden gereinigd; bij intensief gebruik iedere drie maanden en vervolgens bij eventuele problemen betreffende het reinigen. Dit document bevat informatie over de aanbevolen reinigingsmethode voor alle apparaten van de volgende productfamilies:
  • Alle HP Officejet All-in-Ones
  • HP Officejet Pro All-in-Ones
  • HP Printer/Scanner/Copiers (PSC)
  • HP Color Copiers
  • HP Inkjet Faxen
 waarschuwing:
Verwijder voor u de reinigingsprocedure start, het netsnoer uit de achterzijde van de printer om elektrische schokken te vermijden. Haal tevens het netsnoer uit het stopcontact. Wacht 30 seconden alvorens het netsnoer weer aan te sluiten op het stopcontact, zodat de statische elektriciteit zich kan ontladen.
 let op:
Spuit het schoonmaakmiddel nooit rechtstreeks in het apparaat. Laat telkens wanneer u een onderdeel reinigt dit ook volledig drogen voor u verdergaat. Gebruik nooit reinigingsmiddel op onderdelen met een zilveren verflaagje. Reinigingsmiddelen kunnen de verf verwijderen.
Buitenkant
Maak de buitenkant van het apparaat, het toetsengedeelte en het bedieningspaneel schoon met een zachte doek die licht is bevochtigd met water. Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met een mild reinigingsmiddel.
 opmerking:
U wordt aangeraden om gezuiverd of gedestilleerd water te gebruiken.
De glasplaat en de witte scannerachtergrond
  • Op kopieën en/of faxen verschijnen zwarte stippen of lijnen.
  • De foutmelding Vervang het scannerdeksel verschijnt op het scherm van het bedieningspaneel.
  • Speciale kopieerfuncties zoals Klonen werken niet correct.
De positie en afmetingen van de glasplaat verschillen per product.
  • Bij producten met een automatische invoer bevindt zich een smalle glazen strook onder het voorpaneel of onder het scannerdeksel.
  • Flatbedproducten hebben een grote glasplaat onder de bovenklep.
     opmerking:
    De onderkant van de glasplaat kan bij geen enkel product worden gereinigd. Dit is vrijwel nooit nodig en mag alleen door een geautoriseerd onderhoudsbedrijf worden gedaan.
Afbeelding : De glasplaat onder het voorpaneel
De glasplaat onder het voorpaneel
Afbeelding : De glasplaat onder de scannerdeksel
De glasplaat onder de scannerdeksel
 opmerking:
Producten uit de HP Officejet K- en Fax 1200-serie zijn niet voorzien van een glasplaat. Raadpleeg het onderstaande gedeelte voor informatie over het reinigen van de witte referentie.
Reinig de glasplaat met een zachte, niet-pluizende doek die licht is bevochtigd met isopropylalcohol.
 opmerking:
Spuit geen vloeistoffen rechtstreeks op het HP product. Spuit de vloeistof op het doekje waarmee u het product reinigt. Vloeistoffen kunnen de elektrische circuits beschadigen.
Reinig de witte referentiestrook.
Nadat u het glas hebt schoongemaakt, moet u ook de witte scannerachtergrond of referentiestrook van de scanner reinigen.
De referentiestrook of scannerachtergrond wordt gebruikt om het scannermechanisme te kalibreren en zorgt voor een witte achtergrond bij het scannen. De strook moet schoon en wit zijn, zodat de scanner goed wordt gekalibreerd en correct werkt.
Voor All-in-Ones met een automatische invoer
De referentiestrook is een smalle witte strook die zich, afhankelijk van het product, aan de onderkant van het scannerdeksel (figuur 3) of aan de onderzijde van het voorpaneel (figuur 4) bevindt. Wanneer het scannerdeksel is geplaatst of het voorpaneel is gesloten, bevindt de referentiestrook zich direct boven de glasplaat van de scanner.
Voor All-in-Ones met een flatbed
De witte referentie is het grote witte vlak onder de bovenklep.
Reinig de witte referentiestrook met een zachte, niet-pluizende doek die licht is bevochtigd met isopropylalcohol.
 opmerking:
Spuit geen vloeistoffen rechtstreeks op het HP product. Spuit de vloeistof op het doekje waarmee u het product reinigt. Vloeistoffen kunnen de elektrische circuits beschadigen.
Afbeelding : De referentiestrook op het scannerdeksel
De referentiestrook op het scannerdeksel
Afbeelding : De referentiestrook onder het bedieningspaneel
De referentiestrook onder het bedieningspaneel
Rollen
De rollen moeten gereinigd worden wanneer het papier niet meer probleemloos wordt ingevoerd. Reinig ze met een zachte, pluisvrije doek en een beetje water.
 opmerking:
U wordt aangeraden om de rollen te reinigen met gezuiverd of gedestilleerd water.
De onderstaande afbeeldingen geven aan waar de rollen zich precies bevinden.
 let op:
Schakel het apparaat uit en haal het netsnoer uit de achterzijde van het apparaat en het stopcontact vóór het reinigen van de rollen.
HP Officejet van de 500, 600 en 700 serie en van de PSC 300 serie en Fax 910 en 920 serie
Verwijder de papierlade aan de achterzijde van het apparaat om toegang te krijgen tot de papierinvoerrollen, zie onderstaande figuur.
Afbeelding : De papierinvoerrollen achter
De papierinvoerrollen achter
Verwijder het scannerdeksel om toegang te krijgen tot de interne papierinvoerrollen (zie onderstaande figuur).
Afbeelding : De interne papierinvoerrollen onder het scannerdeksel
De interne papierinvoerrollen
HP Officejet Pro 1150, 1170 serie, Color Copier 110, 120, 140, 145, 150 en 155
Verwijder de papierlade om toegang te krijgen tot de papierinvoerrollen.
Afbeelding : Papierinvoerrollen
Papierinvoerrollen
HP Officejet R, T, G, V, D, K, 4100, 5100, 5500, 6100, 6200 en 7100 serie PSC 500, 700, 900, PSC 1200, PSC 1300, PSC 1600, PSC 2100, 2170, PSC 2200, PSC 2350, PSC 2400 en PSC 2500 serie Color Copier 160, 170, 180, 190, 260, 270, 280 en 290 Digital Copier 310, 410, 610
Verwijder de toegangsklep aan de achterzijde van het apparaat om toegang te krijgen tot de papierinvoerrollen. Er zijn enkele kleine verschillen, afhankelijk van het model, maar ze zijn nagenoeg allemaal hetzelfde.
Afbeelding : Papierinvoerrollen
Papierinvoerrollen
Open het voorpaneel om toegang te krijgen tot de documentinvoerrollen.
Afbeelding : Rollen voor automatische documentinvoer onder het voorpaneel van HP Officejet T, K en V serie
Papierinvoerrollen
Het servicestation of afdekgedeelte
De volgende modellen hebben inktservicestations of inktafdekgedeelten die moeten worden gereinigd.
  • HP Officejet 500 serie
  • HP Officejet 600 serie
  • HP Officejet 700 serie
  • HP PSC 300 serie
Het servicestation dekt de spuitmondjes af als het apparaat inactief is om te voorkomen dat de inkt uitdroogt. Het bevindt zich daar waar de cartridge terugkeren als het apparaat klaar is met afdrukken of uitgeschakeld is (gewoonlijk aan de rechterkant). U moet onder de behuizing reiken om het servicestation te reinigen.
    Afbeelding : Het servicestation vinden
    Het servicestation vinden
  1. Wisser 1
  2. Afdekgedeelte van kleurencartridge
  3. Wisser 2
  4. Afdekgedeelte van zwarte cartridge
Volg met behulp van bovenstaande afbeelding de onderstaande instructies voor het reinigen van het servicestation:
  1. Schakel het toestel aan en open de bovenklep en/of toegangsklep voor de inktpatroon. De wagen zal zich naar het centrum verplaatsen zodat we bij de inktpatronen kunnen.
  2. Haal het netsnoer uit de achterzijde van de printer. Haal de stekker uit het stopcontact.
  3. Reinig Wisser 1 (onderdeel 1) voorzichtig met een schone, zachte doek of een wattenstaafje, licht bevochtigd met water. Reinig eveneens het afdekgedeelte van de kleurencartridge (onderdeel 2). Oefen bij het reinigen van de patroondoppen slechts lichte druk uit. Te veel druk kan de patroondoppen los maken en de inktpatronen beschadigen.
  4. Reinig Wisser 2 (onderdeel 3) voorzichtig met een schone, zachte doek of een wattenstaafje, licht bevochtigd met water. Reinig eveneens het afdekgedeelte van de zwarte cartridge (onderdeel 4).
     opmerking:
    Bij apparaten met slechts één cartridge zijn onderdeel 3 en 4 van bovenstaand figuur niet aanwezig.
  5. Ga hiermee door totdat alle inkt- en stofresten zijn verwijderd.
     opmerking:
    U wordt aangeraden om gezuiverd of gedestilleerd water te gebruiken. Bij sommige modellen is het ook mogelijk om het inktafdekgedeelte te vervangen. Bekijk de lijst met de door de gebruiker vervangbare onderdelen voor het product om te bepalen of dit mogelijk is.
Het reinigen van het apparaat heeft een probleem niet opgelost
Als u problemen ondervindt met uw apparaat die niet kunnen worden opgelost met reinigen, probeer onderstaande oplossingen voordat u het apparaat laat nakijken:
  • Probeer het apparaat opnieuw te reinigen. In sommige gevallen lost het herhalen van de bovenstaande stappen het probleem op.
  • Zoek andere documenten met informatie over dit probleem.