HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP en Compaq pc's - De faxconsole configureren en faxen verzenden (Windows XP)

Inleiding
Dit document biedt basisinformatie over de configuratie van de faxconsole en het verzenden van faxen met de HP Pavilion of Compaq Presario pc.
Voordat u een fax verstuurt, zorg ervoor dat:
  • De telefoonkabel dient correct op de modem van de pc te zijn aangesloten.
  • De modem die bij uw pc werd geleverd is een faxmodem en hiermee kunt u faxen verzenden en ontvangen. Zoek naar een artikel met productspecificaties op www.HP.com (Engelstalig). Gebruik de modelnaam van de pc en het zoekwoord 'productspecificaties' om te bepalen welk type modem is geïnstalleerd.
De faxoptie installeren
Als de faxoptie nog niet is geïnstalleerd, neemt u de volgende stappen om dit te doen:
  1. Klik op Start, op Configuratiescherm, op Printers en overige hardware en klik vervolgens op Printers en faxen.
  2. Klik op Een lokale faxprinter installeren of op Fax configureren aan de linkerkant.
    Deze
De faxoptie configureren
Voer de onderstaande stappen uit voor het installeren van de faxoptie:
  1. Klik op Start, op Configuratiescherm, op Printers en overige hardware en klik vervolgens op Printers en faxen.
  2. Dubbelklik op het faxpictogram . Als u het faxpictogram niet ziet, ga dan naar De faxoptie installeren hierboven, installeer de faxoptie en ga verder met deze stappen.
     opmerking:
    Als u nog geen Internet-verbinding hebt geïnstalleerd, verschijnt een dialoogvenster met de vraag naar het land- en regionummer en het verbindingstype.
  3. De Wizard Faxconfiguratie verschijnt. Klik op Volgende.
  4. Voer de vereiste Gegevens van de afzender in en klik op Volgende.
  5. In het venster Apparaat selecteren voor het verzenden en ontvangen van faxen, selecteert u de modem die u wilt gebruiken in de lijst Selecteer het faxapparaat.
    De optie Verzenden activeren is standaard geselecteerd.
    Voor het ontvangen van faxen op deze pc, selecteert u de optie Ontvangen activeren en de manier waarop de faxen worden ontvangen: handmatig of automatisch.
    Klik op Volgende.
  6. In het venster Verzenden van abonnee-identificatie typt u Verzenden van abonnee-identificatie in het vak TSID. Deze TSID informatie is de informatie die bovenaan inde koptekst van ontvangen faxen komt te staan.
    Klik op Volgende en Voltooien.
Voor verdere wijzigingen in de configuratie van de faxconsole:
  1. Klik op Start, Alle programma's, Bureau-accessoires, Communicatie, Fax en klik op Faxconsole.
  2. In het venster Faxconsole klikt u op Extra en Fax configureren...
  3. Volg de instructies van de Wizard Faxconfiguratie.
Een fax verzenden
U kunt op twee manieren een fax verzenden met uw HP Pavilion of Compaq Presario pc.
Een fax verzenden met de Windows XP Faxconsole
  1. Open de Faxconsole door op Start, Alle programma's, Bureau-accessoires, Communicatie, Fax en Faxconsole te klikken.
  2. Klik op Bestand en Een fax verzenden...
    Wanneer de Wizard fax verzenden verschijnt, klikt u op Volgende.
  3. In het venster Gegevens van de geadresseerde typt u de naam en het faxnummer van de geadresseerde. Klik hierna op Volgende.
  4. In het venster Voorbereiden van het voorblad, typt u een korte beschrijving van het faxonderwerp in het venster met de regel Onderwerp (indien gewenst). Typ de tekst van de fax in het vak Notitie.
    Klik op Volgende.
  5. In het dialoogvenster Schema selecteert u de tijd en de prioriteit voor de fax die u wilt verzenden.
  6. Klik op Volgende en Voltooien.
Een fax verzenden met behulp van het dialoogvenster Afdrukken
  1. Open het bestand dat u wilt faxen, bijvoorbeeld een Works-bestand.
  2. Klik op Bestand en vervolgens op Afdrukken.
  3. In het gedeelte Printer selecteert u het faxapparaat in de vervolgkeuzelijst Naam en klikt u op OK of Afdrukken. De Wizard Fax verzenden verschijnt. Klik op Volgende.
     opmerking:
    Als er geen faxoptie beschikbaar is, raadpleeg dan de gedeelten De faxoptie installeren en De faxoptie configureren.
  4. In het venster Gegevens van de geadresseerde typt u de naam en het faxnummer van de geadresseerde. Klik hierna op Volgende.
  5. In het venster Voorbereiden van het voorblad schakelt u de optie Selecteer een voorbladsjabloon met de volgende gegevens uit als u geen voorblad wilt verzenden.
    Als u wel een voorblad wilt gebruiken, vul dan de vakken Onderwerpregel en/of Notities in.
  6. Klik op Volgende.
  7. In het dialoogvenster Schema selecteert u de tijd en de prioriteit voor de fax die u wilt verzenden.
  8. Klik op Volgende en Voltooien.
Verwante ondersteuningsdocumentatie