HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP DeskJet 900 printerserie - Een papierstoring oplossen

In dit document vindt u aanwijzingen voor het oplossen van een papierstoring. Gewoon papier, enveloppen of speciaal papier kan vastlopen in de printer. Volg de instructies om het vastgelopen papier (of ander papier) te zoeken en te verwijderen uit de printer.
 let op:
Verwijder vastgelopen papier niet via de voorklep van de printer. Verwijder het vastgelopen papier via de achterkant van de printer of via de papierinvoerlade. Wanneer u papier vanuit de voorklep trekt, kunt u het mechanisme van de printer beschadigen.
Voordat u begint
Volg de instructies in dit document in de aangegeven volgorde. Als u stappen overslaat kunt u uw printer beschadigen.
 opmerking:
Papierstoringen kunnen worden voorkomen. Klik hier voor instructies voor het voorkomen van papierstoringen als de papierstoring herhaaldelijk optreedt .
Stap één: Controleer of er nog papier in de papierlade zit en verwijder dit
  1. Verwijder alle papier dat loszit uit de papierinvoerlade.
    Trek loszittend papier uit de invoerlade
    Trek nooit aan vastgelopen papier van onder het voorpaneel van de printer
    Afbeelding: Trek loszittend papier uit de papierlade
    Afbeelding: Trek vastgelopen papier niet uit de voorkant van het product
  2. Op de knop Doorgaan () drukken
  3. Als er meerdere vellen papier in de printer vastzitten, verwijdert u de pagina's één voor één. Pak een vel in het midden van de stapel met beide handen stevig vast en trek dit met gelijk verdeelde kracht naar u toe. Door één of twee vellen papier uit het midden van de stapel te verwijderen, vermindert u de druk en kan de rest van het papier worden verwijderd.
  4. Controleer nadat u het papier uit de printer hebt gehaald, dat er geen stukjes papier in de printer zijn vast blijven zitten.
Stap twee: Een papierstoring aan de achterkant van de printer verhelpen
Als u het vastgelopen papier niet eenvoudig kunt bereiken via de invoerlade, volgt u de instructies om het papier via de achterzijde van de printer te verwijderen. De achterzijde van de printer heeft mogelijk een toegangsklep aan de achterzijde of een accessoire voor dubbelzijdig afdrukken (ook wel duplexer genoemd).
Verwijder de toegangsklep aan de achterzijde om de papierstoring op te lossen
Ga naar het gedeelte over het accessoire voor dubbelzijdig afdrukken als u een accessoire voor dubbelzijdig afdrukken hebt in plaats van een toegangsklep aan de achterkant.
  1. Draai de knop op de achterklep linksom.
  2. Verwijder de klep.
    Afbeelding : De klep verwijderen
    Afbeelding: De klep verwijderen
  3. Trek het vastgelopen papier uit de printer.
    Afbeelding : Papier uit de achterzijde van de printer verwijderen
  4. Controleer of er geen stukjes papier in de printer vastzitten.
  5. Plaats de achterklep terug in de printer.
  6. Draai de knop van de achterklep rechtsom.
Verwijder de duplexmodule om de papierstoring te verhelpen
  1. Druk gelijktijdig de ontgrendelingsknoppen in op beide kanten van de module en verwijder deze.
    Afbeelding : De ontgrendelingsknoppen indrukken
  2. Trek het vastgelopen papier uit de printer.
  3. Controleer of er geen stukjes papier in de printer vastzitten.
  4. Duw de module terug in de printer totdat deze goed op zijn plaats klikt. (Druk niet op de knoppen aan de uiteinden van de module.)
  5. Druk op de knop op de bovenzijde van het accessoire voor dubbelzijdig afdrukken en open de toegangsklep.
    Afbeelding : De klep op het accessoire voor dubbelzijdig afdrukken openen
  6. Trek het vastgelopen papier uit de module.
  7. Controleer of er geen stukjes papier in de printer vastzitten.
  8. Sluit de klep van de duplexmodule.
Stap drie: Til het voorpaneel op en verwijder langzaam alle vastgelopen papier
Wanneer u alle andere genoemde opties hebt geprobeerd, opent u het voorpaneel, neemt u het vastgelopen papier vast en trekt u het er LANGZAAM uit. Klik hier als het vastgelopen papier niet uit de printer loskomt.
Afbeelding : Papier verwijderen van onder het voorpaneel als laatste mogelijke oplossing
 let op:
Trek het papier langzaam van onder het voorpaneel uit de printer, maar doe dit slechts als laatst mogelijke oplossing. Trek het papier uit de achterzijde van de printer of uit de invoerlade. Verwijder vastgelopen papier niet via de voorklep van de printer.
Als u het papier snel uit de printer trekt, is de kans groter dat de printer beschadigd raakt. Trek het papier er LANGZAAM uit.
Stap vier: Controleer of het afdrukmechanisme vrij kan bewegen
  1. Koppel het netsnoer los.
  2. Controleer of de wagen met de printcartridges vrij van de ene zijde van de printer naar de andere kan bewegen. Als de wagen zich aan de rechterzijde bevindt en uit het zicht is, gaat u naar Stap vijf: Laad de printer opnieuw en test de printer. Probeer de wagen niet te forceren indien deze ergens vastzit.
     let op:
    Zorg ervoor dat u de wagen niet forceert. Indien de wagen vastzit, kunt u de printer beschadigen als u de wagen forceert.
  3. Beweeg de printcartridge voorzichtig naar de uiterste rechterzijde van de printer.
  4. Haal het papier uit de invoerlade, maar verwijder de lade niet.
  5. Verwijder de duplexmodule of de achterklep.
  6. Draai met uw vingers de rollen in een opwaartse beweging driemaal helemaal rond.
    Afbeelding : De rollen draaien
  7. Plaats het accessoire voor automatisch dubbelzijdig afdrukken of de toegangsklep achterin de printer totdat hij vast klikt. (Druk niet op de knoppen aan de uiteinden van de module.)
  8. Sluit het netsnoer aan op de printer.
  9. Schakel het apparaat in.
Stap vijf: Plaats opnieuw papier in de printer en test de printer
Zodra u het vastgelopen papier hebt verwijderd, controleert u of de printer nog steeds goed functioneert.
  1. Plaats opnieuw gewoon Inkjet-papier in de printer.
  2. Voer een zelftest uit door op de knop Doorgaan () te drukken en deze ingedrukt te houden totdat de printer begint af te drukken. Er zou een testpagina moeten worden afgedrukt.
     opmerking:
    Papierstoringen kunnen worden voorkomen. Klik hier voor instructies voor het voorkomen van papierstoringen als de papierstoring herhaaldelijk optreedt .
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website voor controle van de garantiestatus http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Contact opnemen met HP ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, neemt u contacten op met HP ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.