HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP Deskjet 900, 1220, 3800 en 6120 series printers — Foutmelding: onjuiste installatie van inktpatroon

Inleiding
Tijdens het afdrukken verschijnt de volgende foutmelding: Onjuiste installatie: Probeer de zwarte (of kleuren)inktpatroon te verwijderen en opnieuw te installeren. In de Werkset van de HP Deskjet 1220c serie printer kan ook de volgende foutmelding verschijnen: Inktpatroon is niet correct geplaatst. Het document wordt correct door de HP Deskjet 900C of 1220C serie printer afgedrukt en de foutmelding verdwijnt. Deze foutmelding kan zelfs verschijnen als het stuurprogramma correct en zonder communicatiefouten is geïnstalleerd. Dit document bevat informatie over het oplossen van het probleem met betrekking tot een onjuiste installatie van de inktpatronen van HP Deskjet 900C en 1220C series printers.
Oorzaak
De foutmelding "Onjuiste installatie" verschijnt wanneer de printerhardware of -software een probleem bij de installatie van een inktpatroon heeft gedetecteerd. De foutmelding kan de volgende oorzaken hebben:
  • De koperen contactpunten van de inktpatroon en de contactpunten van de printer zijn niet goed op elkaar aangesloten.
  • De communicatie tussen de printer en de computer is verstoord.
Voer de onderstaande stappen uit om de foutmelding "Onjuiste installatie" op te lossen.
Instructies
  1. Zet de printer aan en til de printerkap op. Het printmechanisme moet naar het midden gaan.
  2. Verwijder de inktpatronen. Controleer of de koperkleurige strip aan de achterkant van de inktpatronen onbeschadigd is. De koperkleurige strip geleidt stroom. Als de strip beschadigd is, functioneert deze niet goed.
  3. Zoek het onderdeelnummer aan de voorzijde van de inktpatroon. Bekijk de onderdeelnummers van de patronen en controleer of de juiste patronen voor de printer worden gebruikt (zie onderstaande tabel).
    Printer
    Zwarte inktpatroon
    Kleureninktpatroon
    HP Deskjet 920c, 920cxi, 920cvr
    HP15 (C6615AN)
    HP 78 (C6578AN groot of C6578DN zuinig)
    HP Deskjet 930c, 932c, 935c
    HP 45 (51645A)
    HP 78 (C6578AN groot of C6578DN zuinig)
    HP Deskjet 940c, 940cvr
    HP15 (C6615AN)
    HP 78 (C6578AN groot of C6578DN zuinig)
    HP Deskjet 950c, 952c, 955c (Japan), 959c
    HP 45 (51645A)
    HP 78 (C6578AN groot of C6578DN zuinig)
    HP Deskjet 960c
    HP 45 (51645A)
    HP 78 (C6578AN groot of C6578DN zuinig)
    HP Deskjet 970cse, 970cxi
    HP 45 (51645A)
    HP 78 (C6578AN groot of C6578DN zuinig)
    HP Deskjet 980c
    HP 45 (51645A)
    HP 78 (C6578AN groot of C6578DN zuinig)
    HP Deskjet 990cse, 990cxi, 995c
    HP 45 (51645A)
    HP 78 (C6578AN groot of C6578DN zuinig)
    HP Deskjet 1220c serie printers
    HP 45 (51645A)
    HP 78 (C6578AN groot of C6578DN zuinig)
    HP Deskjet 3820c serie printers
    HP 15 (C6615AN)
    HP 78 (C6578AN groot of C6578DN zuinig)
    HP Deskjet 6122 serie printers
    HP 45 (51645A)
    HP 78 (C6578AN groot of C6578DN zuinig)
    HP Deskjet 6127 serie printers
    HP 45 (51645A)
    HP 78 (C6578AN groot of C6578DN zuinig)
  4. Haal de stekker van de printer uit het stopcontact. Dit is belangrijk, omdat u op deze manier de standaardinstellingen van de printer herstelt.
  5. Voer de onderstaande stappen uit om de inktpatronen te reinigen.
    1. Gebruik een doek die pluisvrij, schoon, droog en zacht is.
    2. Reinig de koperkleurige strip aan de achterzijde van de inktpatroon door deze vanaf het sproeieruiteinde naar de bovenkant van de patroon in een opwaartse beweging met de droge doek af te nemen. Veeg het sproeieruiteinde van de patroon niet af en raak de sproeikop niet aan. Neem de contactpunten slechts één keer af.
    3. U kunt de contactpunten van de printer schoonmaken door nauwkeurig te zoeken naar stofdeeltjes of andere vervuiling op de contactpunten aan de binnenzijde van de inktpatroonhouder. Veeg de contactpunten van de printer echter nooit af, met welk materiaal dan ook. De contactpunten van de printer kunnen beschadigd raken als er bij het afvegen teveel kracht wordt gezet. Probeer zichtbare vervuiling binnen de inktpatroonhouder voorzichtig met uw vingers te pakken en te verwijderen. Als de contacten van de inktpatroonhouder zijn beschadigd, neemt u contact op met het HP Customer Care Center. Informatie hierover vindt u in de gebruikershandleiding van de printer.
  6. Sluit de printer aan op het netstroom en zet de printer aan. Plaats de inktpatronen in de geleider en klik of vergrendel de patronen in de juiste positie. Sluit de kap van de printer.
  7. Probeer nogmaals af te drukken.
  8. Als de foutmelding "Onjuiste installatie" nog steeds wordt weergegeven of de inktpatroongeleider niet teruggaat naar de basispositie, probeert u één of meerdere nieuwe inktpatronen te plaatsen. Als de foutmelding "Onjuiste installatie" nog steeds verschijnt nadat nieuwe inktpatronen zijn geplaatst, moet de printer mogelijk worden gerepareerd. Neem contact op met het HP Customer Care Center. Informatie hierover vindt u in de gebruikershandleiding van de printer.
Alternatieve oplossing
Als alternatieve oplossing kunt u ook de bidirectionele communicatie met de printer uitschakelen. Op deze manier lost u het probleem niet op, maar zorgt u er wel voor dat de foutmelding verdwijnt. Kies deze oplossing als de garantietermijn van de hardware is verstreken of om de foutmelding tijdelijk uit te schakelen tot u een nieuw onderdeel hebt ontvangen. Voer de volgende stappen uit om de bidirectionele communicatie uit te schakelen:
HP Deskjet 900c serie printers
  1. Klik achtereenvolgens op Start, Programma's, HP Deskjet 990C printer en HP Deskjet 990c serie Toolbox.
  2. Klik op het printerpictogram rechtsboven in de titelbalk.
  3. Klik op Info.
  4. Houd wanneer het werksetvenster verschijnt de CTRL-toets ingedrukt terwijl u dubbelklikt op de afbeelding van de printer.
  5. Klik op Doorgaan in het pop-upvenster.
  6. Selecteer Ultra Safe Mode for HP IO (Ultraveilige modus voor HP IO).
  7. Start de computer opnieuw op.
HP Deskjet 1220C serie printers
  1. Klik achtereenvolgens op Start, Programma's, HP Deskjet 1220C printer en Toolbox.
  2. Kies het tabblad Printer Status en klik vervolgens op Voorkeuren.
  3. Verwijder de selectiemarkering bij de volgende opties:
    1. Display Error Messages (Foutmeldingen weergeven) in het gedeelte When An Error Occurs (Wanneer er een fout optreedt)
    2. Ink (Inkt) in het gedeelte Show These Errors (De volgende foutmeldingen weergeven)
    3. Bevestigingsvenster Show myPrintMileage (Mijn afgedrukte hoeveelheid tonen)
    4. Enable Bidirectional Communication (Bidirectionele communicatie inschakelen)
HP Deskjet 3820, 6122 en 6127 printers
De volgende stappen zijn van toepassing op de HP Deskjet 6122 printer. Deze stappen werken ook met de HP Deskjet 3820 en 6127 models.
  1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Printer op de werkbalk.
  2. Klik op HP Deskjet 6122 serie Toolbox openen.
  3. Klik op het printerpictogram in de bovenste titelbalk.
  4. Klik op Info.
  5. Houd wanneer het werksetvenster verschijnt de CTRL-toets op het toetsenbord ingedrukt terwijl u dubbelklikt op de afbeelding van een schroevendraaier en een moersleutel.
  6. Klik op OK.
  7. Dubbelklik op het printerpictogram in de bovenste titelbalk.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Kies onder HP IO Veilige modus.
  10. Selecteer Ultraveilige modus in de lijst.
  11. Klik op OK.
  12. Start de computer opnieuw op.