HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP Deskjet 900c printers - De printer reinigen en onderhouden

Inleiding
In dit document wordt uitgelegd hoe u de HP Deskjet 900c serie printer en inktpatronen moet reinigen en onderhouden. Dit document bevat belangrijke aanwijzingen. Het is daarom raadzaam het document af te drukken en als referentie te gebruiken.
De HP Deskjet 900c serie printer onderhouden
Aangezien de HP Deskjet 900c serie printer de inkt in een fijne mist op het papier spuit, kunnen er kleine vlekjes op de HP Deskjet 900c serie printerbehuizing verschijnen. Volg de onderstaande instructies voor reiniging van de printer.
  • Maak de HP Deskjet 900c printer nooit aan de binnenkant schoon. De binnenkant van de printer mag niet in aanraking komen met vloeistoffen.
  • Deze vlekken en/of opgedroogde inkt verwijdert u van de buitenzijde van de HP Deskjet 900c serie printer met een zachte doek die u eerst vochtig hebt gemaakt met (liefst gedestilleerd) water. Gebruik geen huishoudelijke schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen. Als een huishoudelijk schoonmaakmiddel of wasmiddel is gebruikt op de HP Deskjet 900 serie printer, dient u de buitenkant schoon te vegen met een zachte doek die u vochtig hebt gemaakt met water.
  • De metalen stang waarover de inktpatroonhouder heen en weer beweegt, mag niet worden gesmeerd. Het is normaal dat u de houder heen en weer hoort bewegen.
    Het reinigen van de HP Inkjet inktpatronen kan de afdrukkwaliteit verbeteren. Wanneer op een afgedrukte pagina lijnen of punten ontbreken, voert u de stappen uit in het onderstaande gedeelte "Problemen met ontbrekende lijnen of punten" verhelpen in dit document.
Problemen met ontbrekende lijnen of punten verhelpen
Reinig de HP Inkjet inktpatronen wanneer in de afgedrukte tekst en afbeeldingen lijnen of punten ontbreken (zie onderstaande afbeelding):
Afbeelding : Lijnen of punten ontbreken
De Inkjet inktpatronen kunnen worden gereinigd via de HP Werkset of het voorpaneel van de HP Deskjet 900c serie printer.
 opmerking:
Onnodig reinigen van de HP Inkjet inktpatronen kost inkt en bekort de levensduur van HP Inkjet inktpatronen.
 opmerking:
Gebruikers die de HP Deskjet 900c serie printer hebben geïnstalleerd op een netwerk hebben geen toegang tot de HP Werkset en moeten de inktpatronen via het voorpaneel reinigen.
Microsoft(R) Windows
  1. Klik op Start, klik op Programma's, klik op HP Deskjet 900c printer en klik dan op Deskjet 900c Serie Werkset.
  2. Klik op het tabblad Printerservice op Inktpatronen reinigen. Het dialoogvenster Inktpatronen reinigen wordt weergegeven.
  3. Klik op Reinigen.
  4. Er wordt een pagina afgedrukt met het resultaat van de eerste reinigingsprocedure. Klik op Klaar als de afdrukkwaliteit goed is. Klik op Tussenreiniging om een grondiger reinigingsprocedure uit te voeren en ga door naar de volgende stap.
  5. Er wordt nu een pagina afgedrukt met het resultaat van de tweede reinigingsprocedure. Klik op Klaar als de afdrukkwaliteit goed is. Klik op Voorinspuiten om voorinspuiting van de inktpatronen uit te voeren en ga door naar de volgende stap.
  6. Er wordt een derde pagina afgedrukt waarop het resultaat van de voorinspuiting zichtbaar is. Klik op Klaar als de afdrukkwaliteit goed is. Klik op Nogmaals reinigen om de inktpatronen nogmaals te reinigen. Als de inktpatronen nog niet goed zijn na deze laatste test, zijn ze wellicht defect en moeten ze worden vervangen.
Macintosh
  1. Dubbelklik op het pictogram HP Deskjet 900 serie hulpprogramma in de map Hulpprogramma's in de hoofddirectory van de harde schijf.
  2. Klik op de knop voor het paneel Reinig, klik vervolgens op de knop Reinig en volg de instructies op het scherm.
Reinig de inktpatronen via het voorpaneel van de HP Deskjet 900c printer
  1. Druk op de Aan/uit-knop en houd die ingedrukt, en druk vervolgens twee keer op de Annuleren-knop.
  2. Er wordt een pagina afgedrukt met het resultaat van de eerste reinigingsprocedure. Ga door naar de volgende stap als de afdrukkwaliteit nog steeds onvoldoende is.
  3. Houd de Aan/uit-knop ingedrukt.Druk terwijl u de Aan/uit-knop ingedrukt houdt, twee keer op de Annuleren-knop en vervolgens op de Doorgaan-knop.
  4. Er wordt nu een pagina afgedrukt met het resultaat van de tweede reinigingsprocedure. Ga door naar de volgende stap als de afdrukkwaliteit nog steeds onvoldoende is.
  5. Houd de Aan/uit-knop ingedrukt.Druk terwijl u de Aan/uit-knop ingedrukt houdt, twee keer op de Annuleren-knop en vervolgens twee keer op de Doorgaan-knop.
  6. Er wordt derde pagina afgedrukt waarop het resultaat van de geavanceerde reinigingsprocedure zichtbaar is.
    Als dit proces de afdrukkwaliteit niet verbetert, kan het zijn dat de HP Inkjet inktpatronen te weinig inkt bevatten.Wanneer u geen toegang hebt tot de HP Werkset, kunt u het inktniveau in de inktpatronen controleren door de HP Werkset te openen en op de tab Geschat inktniveau te klikken.Vervang de HP Inkjet inktpatronen indien nodig. Het kan ook zijn dat de inktvegen worden veroorzaakt door stofvezels. Indien het reinigen van de inktpatronen het probleem van de inktvegen niet verhelpt, probeer dan de stappen in de volgende sectie.
Problemen met inktvegen verhelpen
Indien de HP Deskjet 900c serie printer in een stoffige omgeving wordt gebruikt, kunnen de inktvegen worden veroorzaakt door een kleine opeenhoping van vuil in de printer.
Afbeelding : Inktvegen
Dit vuil kan bestaan uit stof, haar en vezels van tapijten en kleren. Inktvegen zijn gemakkelijk te voorkomen of verhelpen door twee onderdelen van de HP Deskjet 900c serie printer te reinigen:
  • De HP inktpatronen.
  • De HP inktpatroonhouder.
Benodigde materialen
Zorg voordat u begint, dat u de volgende materialen bij de hand hebt:
  • Wattenstaafjes of een ander zacht materiaal dat niet uit elkaar valt of vezels achterlaat (zoals een schone katoenen doek of een zakdoek).
  • Gedestilleerd, gefilterd of fleswater (kraanwater kan verontreinigende stoffen bevatten, die de HP Inkjet inktcartridges kunnen beschadigen).
  • Oud papier of keukenrolpapier waarop u de HP Inkjet inktpatronen kunt leggen.
 let op:
Zorg dat er geen inkt op uw handen of kleding komt
HP Inkjet inktpatronen verwijderen
  1. Zet de HP Deskjet 900c serie printer aan en til de printerkap op. De inktpatronen bewegen naar het midden van de printer.
  2. Als de inktpatronen zich in het midden van de HP Deskjet 900c serie printer bevinden, trekt u het netsnoer uit de achterzijde van de printer.
  3. Verwijder de inktpatronen en leg deze met de brede zijde omlaag op een stuk papier.
 waarschuwing:
Houd nieuwe en gebruikte inktpatronen buiten het bereik van kinderen.
 let op:
Zorg dat de verwijderde HP Inkjet inktpatronen niet langer dan 30 minuten uit de HP Deskjet 900c printer blijven.
Reinig de HP Inkjet inktpatronen
  1. Pak de bovenkant van de zwarte inktpatroon vast.
  2. Doop een wattenstaafje in gedestilleerd water en knijp het overtollige water uit het watje.
  3. Reinig het oppervlak en de randen van de inktpatroon zoals wordt weergegeven. Veeg niet over de sproeikop (zie afbeelding 3).
    Afbeelding : De inktpatroon reinigen
     let op:
    Let er op de inktsproeiers onder aan de inktpatroon en de koperen contacten op de achterkant van de inktpatroon niet aan te raken. Aanraking van deze onderdelen van de HP Inkjet inktpatroon kan verstoppingen, inktstoringen en slechte elektrische aansluitingen veroorzaken.
  4. Houd de inktpatroon bij het licht om op vezels aan het oppervlak en langs de randen te controleren. Als er nog steeds vezels zijn, herhaalt u stap 2 en 3.
  5. Herhaal stap 1 tot en met 4 met de HP Inkjet driekleurenpatroon. Gebruik daarbij een ander schoon, bevochtigd wattenstaafje om verontreiniging te voorkomen.
Reinig de HP Inkjet inktpatroonhouder
  1. Kijk op ooghoogte naar de HP Deskjet 900c serie printer.
  2. Zoek de houder waarin de HP Inkjet inktpatronen worden geplaatst.
  3. Gebruik schone, vochtige wattenstaafjes en veeg de onderkant af van elke wand van de houder waar zich vezels kunnen verzamelen die in aanraking kunnen komen met het papier (zie afbeelding 4). Ga hiermee door tot geen inktresten meer zichtbaar zijn op een schoon wattenstaafje.
Afbeelding : De inktpatroonwagen reinigen
De HP Inkjet inktpatronen terugplaatsen
  1. Plaats de HP Inkjet inktpatronen terug en sluit de bovenklep van de HP Deskjet 900c serie printer.
  2. Laad wit papier in de INVOERlade.
  3. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van de HP Deskjet 900c serie printer.
  4. Druk een testpagina af met de onderstaande stappen:
    • Wanneer u Microsoft Windows gebruikt, opent u de HP Deskjet 900c serie Werkset, klikt u op de tab Printerservice en drukt u een Testpagina af.
    • Wanneer u een Macintosh gebruikt, dubbelklikt u op het pictogram HP Deskjet 900 serie hulpprogramma in de map Hulpprogramma's in de hoofddirectory van de harde schijf. Klik op de tab Test en vervolgens op de knop Test.
    • Druk op de knop Doorgaan en houd deze gedurende vier seconden ingedrukt, terwijl de HP Deskjet 900c serie printer ingeschakeld is, wanneer u een netwerk gebruikt.
       opmerking:
      Als er nog steeds vegen op de afdruk voorkomen, herhaalt u de procedure tot de testpagina in orde is. Andere onderhoudstips vindt u op de HP website.
      Voor het beste resultaat met de HP Deskjet 900c printer, raadt HP aan alleen toebehoren van HP te gebruiken voor de HP Deskjet printers. Schade veroorzaakt door het wijzigen of navullen van HP inktpatronen valt uitdrukkelijk buiten de HP printergaranties. De HP Inkjet inktpatroonnummers voor de HP Deskjet 900c serie printer zijn: Zwart HP 51645 serie en Driekleuren HP C6578 serie.