HP Klantondersteuning

Bezig met laden...

HP printers - Langzaam afdrukken (Windows)

Dit document is van toepassing op HP printers die aangesloten zijn op een Windows-computer.
Afdruksnelheden zijn trager dan verwacht, of voldoen niet aan de snelheden die worden aangegeven in de printerspecificaties.
Stap 1: De printer resetten
Bepaalde soorten problemen met langzaam afdrukken kunnen worden opgelost door de printer te resetten.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Haal de stekker uit het stopcontact.
  5. Wacht minstens 60 seconden.
  6. Steek de stekker weer in het stopcontact.
     opmerking:
    HP raadt u aan het netsnoer van de printer rechtstreeks aan te sluiten op het wandcontact.
  7. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  8. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
    De printer heeft mogelijk een opwarmperiode. Het is mogelijk dat de printerlampjes knipperen en de wagen beweegt.
  9. Wacht tot het opwarmingsproces is voltooid en de printer stil is voordat u verder gaat.
Probeer af te drukken. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap.
Stap 2: De instellingen van het printerstuurprogramma controleren
Controleer de instellingen van het printerstuurprogramma. Als u bepaalde papiersoorten selecteert of afdrukt in de Beste kwaliteit, kan de afdruksnelheid lager worden. Druk af op gewoon papier in de Normale of Concept-kwaliteit voor snellere afdruksnelheden.
  1. Zoek in Windows naar printers en klik op Apparaten en printers in de lijst met zoekresultaten.
  2. Dubbelklik op het pictogram van uw printer.
  3. Dubbelklik op Voorkeuren instellen.
  4. Informatie over de papiersoort zoeken.
  5. Controleer of Gewoon papier is geselecteerd in het gedeelte Papiersoort.
  6. Controleer of Concept of Normaal is geselecteerd in het gedeelte Kwaliteitsinstellingen.
  7. Klik op OK of Toepassen om de wijzigingen te bevestigen, sluit het HP venster van het printerstuurprogramma en sluit vervolgens het venster Apparaten en printers.
Probeer af te drukken. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap.
Stap 3: Het printerstuurprogramma verwijderen
Verwijder het printerstuurprogramma en -software met behulp van het hulpprogramma Een programma verwijderen in het Windows-hulpprogramma Programma’s en onderdelen. Door het printerstuurprogramma te verwijderen kunt u de nieuwste stuurprogrammaversie installeren.
  1. Als uw printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppelt u de USB-kabel los van de printer.
  2. Zoek in Windows naar Programma's en onderdelen en klik op Programma's en onderdelen in de lijst met resultaten.
  3. Klik in de lijst met geïnstalleerde programma's op uw HP printernaam en klik vervolgens op Verwijderen of Ja.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om het verwijderen van de software te voltooien.
  5. Start de computer opnieuw op.
Stap 4: Het printerstuurprogramma opnieuw installeren
Na het verwijderen van het printerstuurprogramma, gaat u naar 123.hp.com en volgt u de instructies op het scherm om het nieuwste stuurprogramma te downloaden en installeren.
Probeer af te drukken. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap.
Stap 5: De printerfirmware bijwerken
Beschikbare firmware-updates downloaden van de HP website
 let op:
Schakel de printer of computer niet uit terwijl de firmware-update wordt uitgevoerd.
  1. Zorg dat de printer aan staat en is aangesloten op de computer, via het netwerk of via een USB-kabel.
  2. Ga naar HP Klantenondersteuning, selecteer Software en drivers en voer het nummer van uw printermodel in.
  3. Selecteer indien nodig uw besturingssysteem.
  4. Klik achtereenvolgens op Firmware en Downloaden.
    Als een firmwaregedeelte niet in de lijst voorkomt, is er geen firmware-update beschikbaar. Ga direct door naar de volgende stap.
  5. Klik achtereenvolgens op HP Download and Install Assistant gebruiken (aanbevolen), Volgende en Nu installeren.
  6. Kijk in het venster HP printerupdate of het serienummer van uw printer wordt weergegeven.
    • Als het serienummer wordt vermeld, selecteert u het serienummer van de printer en klikt u op Bijwerken.
    • Als het serienummer wordt weergegeven, maar de status niet van toepassing is (grijs), hoeft de firmware niet te worden bijgewerkt. Klik op Annuleren.
    • Als het serienummer niet wordt vermeld en uw printer is verbonden met een netwerkverbinding, sluit u een USB-kabel aan, wacht u 20 seconden en klikt u op Vernieuwen.
    Afbeelding : De firmware van de printer bijwerken (Windows-versie wordt weergegeven)
     In het venster HP printerupdate wordt een serienummer weergegeven dat geselecteerd is voor een HP OfficeJet 4650 en wordt een activiteitsbalk weergegeven die aangeeft dat er een update uitgevoerd wordt.
  7. Zodra de update is voltooid, klikt u op OK.
  8. Als u een USB-kabel voor uw netwerkprinter hebt aangesloten, verwijdert u het USB-stuurprogramma dat is toegevoegd door Windows.
    1. Zoek in Windows naar Apparaten en printers en open Apparaten en printers in de lijst met zoekresultaten.
    2. Klik met de rechtermuisknop op de USB-printer die overeenkomt met uw printermodel en selecteer Apparaat verwijderen.
    3. Koppel de USB-kabel los en start de computer opnieuw op.
Probeer af te drukken. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap.
Stap 6: De netwerkstatus controleren (alleen voor bekabelde en draadloze verbindingen)
Als uw printer aangesloten is op een bekabeld of draadloos netwerk en te langzaam afdrukt, kunt u dit op verschillende manieren oplossen.
  • Klik op het wifipictogram in de taakbalk van Windows op uw computer om de sterkte van uw wifisignaal te controleren. Als het signaal te zwak is, plaatst u de router, de computer en de printer dichter bij elkaar.
  • Controleer of uw netwerk niet te zwaar belast wordt door data die gestreamd of gedownload wordt. Deze activiteiten kunnen, afhankelijk van uw bandbreedte, grote invloed hebben op de afdruksnelheid.
  • Als de printer aangesloten is op het netwerk via een Ethernet-kabel, controleer dan of de kabelaansluitingen in orde zijn.
  • Start de router opnieuw door deze los te koppelen, 10 seconden te wachten en de router weer opnieuw aan te sluiten.
Extra tips
Deze tips kunnen helpen bij het oplossen van problemen met langzaam afdrukken.
  • Als de printer aangesloten is met een USB-kabel, gebruik dan een andere USB-kabel. Als u een USB-kabel gebruikt die te lang is of niet goed afgeschermd is, kan dit invloed hebben op de afdruksnelheid.
  • Bij sommige printermodellen kunt u slechts met één geïnstalleerde cartridge afdrukken. Afdrukken met slechts één cartridge veroorzaakt een tragere afdruksnelheid.